Acasă Angajari Topul judetelor din Romania unde se castiga cele mai mari salarii! Teleorman...

Topul judetelor din Romania unde se castiga cele mai mari salarii! Teleorman nu este pe ultimul loc!

2634
Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timiş şi Sibiu sunt zonele în care angajaţii au obţinut anul trecut cele mai mari salarii nete, cu valori cuprinse între 2.138 de lei şi 2.857 de lei net pe lu­nă, arată datele centralizate de ZF pe ba­za datelor de la Institutul Naţional de Sta­tistică. Acestea sunt, de altfel, sin­gurele judeţe în care salariul mediu a de­păşit valoarea de 2.000 de lei net pe lună, anunta zf.ro.

La polul opus se află judeţele Har­ghi­ta, Teleorman, Suceava, Neamţ şi Vran­cea, unde salariile medii ale anga­jaţilor variază între 1.483 de lei şi 1.544 de lei net pe lună, fiind cele mai mici din ţară.

„Judeţele cu cele mai mari salarii sunt cele în care s-au făcut foarte multe in­ves­tiţii de către companiile multina­ţio­na­le, în care şomajul este aproape inexis­tent, iar tipurile de joburi sunt din do­me­nii variate. În judeţele mai dezvoltate, un­de salariile angajaţilor trec peste 2.000 de lei net pe lună, nu sunt investiţii doar în pro­ducţie, ci şi în servicii IT, financiare etc., spre deose­bi­re de ju­de­ţele cu salarii mici, unde exis­tă în general in­­vestiţii foar­te puţine, în gene­ral în pro­duc­ţie“, a spus Alina Po­pes­cu, ta­lent in­for­ma­tion so­lu­tion lea­der pen­tru Ro­mâ­nia şi regiu­nea Bal­cani în ca­drul com­pa­ni­ei de HR Mer­cer, par­te a gru­pului Marsh & McLennan Com­panies.

Într-adevăr, la finalul anu­lui trecut, rata şomajului înre­gis­trat în Bucureşti a fost de numai 1,6%, în timp ce în Harghita a fost de 5,7 % (peste media naţională, de 4,7%), arată datele Agenţiei pentru Ocu­parea Forţei de Mun­că. De ase­menea, Capitala are cea mai mare rată de angajare din România, având în vedere că mai mult de jumătate dintre lo­cuitori au un loc de muncă, dublu faţă de rata de angajare la nivel naţional (care a fost de 24%). Spre comparaţie, în Harghita, numai unu din cinci locuitori lucrează (rata de angajare fiind de doar 21,6%).

Citeste mai multe pe zf.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos