18.8 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăDivertismentTopurile zileiTopul mondial al tarilor unde nepotismul si spaga SUNT LA PUTERE! Rusia...

Topul mondial al tarilor unde nepotismul si spaga SUNT LA PUTERE! Rusia este pe primul loc!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia este lider în clasamentul „capitalismului de cumetrie” („crony-capitalism index” – n.n.) alcătuit de revista „The Economist”.

Acest indice împarte ţările după gradul de dependenţă a businessului de relaţiile personale pe care întreprinzătorii le au cu structurile de stat. Clasamentul se bazează pe clasamentul „Forbes” al celor mai bogaţi oameni.

Publicaţia „The Economist” scoate în evidenţă cele zece sectoare care sunt cele mai vulnerabile la asemenea relaţii cu statul: petrolul şi gazele, apărarea, jocurile de noroc, după care determină a câta parte din veniturile celor mai bogaţi oameni este obţinută din aceste industrii. După aceea, miliardarii sunt grupaţi pe ţări, venitul total al acestora fiind reprezentat procentual în PIB-ul ţării.

În Rusia, acest indicator este egal cu 18% din PIB. Primele cinci ţări în clasament sunt Malaysia, Filipine, Singapore şi Ucraina. Ţara în care „capitalismul de cumetrie” este cel mai puţin dezvoltat este Germania (0,2%), urmată de Polonia, Coreea de Sud, Japonia şi Franţa.

Clasamentul cuprinde, în total, 22 de ţări: cinci cele mai mari economii ale lumii, zece economii puternice, care au date transparente privind veniturile întreprinzătorilor, şi zece ţări „problemă”.

Sursa: Rador

Ultimele stiri