11.8 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăDivertismentTopurile zileiTopul cheltuielilor ABERANTE ale primariilor de Sector din Bucuresti! Bani publici aruncati...

Topul cheltuielilor ABERANTE ale primariilor de Sector din Bucuresti! Bani publici aruncati pe apa Dambovitei!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara...

Rapoartele privind finanţele publice locale pe anii 2012, 2013 şi 2014, întocmite de Curtea de Conturi, scot la iveală cum primăriile celor şase sectoare ale Capitalei şi unităţile administraţiei publice locale au irosit banul public. De la cheltuieli nejustificate, plăţi nelegale, contractarea şi decontarea unor servicii la preţuri supraevaluate până la cheltuieli neeconomice, toate acestea relevă cum prejudiciile au evoluat de la un an la altul în tandem cu ineficienţa din teren, deşi îndeplinirea promisiunilor din campanie se anunţa de neclintit, scrie gandul.info.

Dintre toate cele şase sectoare, având în vedere rapoartele cumulate pe cei trei ani, prejudiciul cel mai mare a fost înregistrat la Sectorul 1, în valoare de 72.762 mii de lei, unde primar a fost Andrei Chiliman din iunie 2012 până în iunie 2015, când a fost suspendat din funcţie în urma punerii sale sub control judiciar în dosarul în care este cercetat, alături de consiliera personală a sa, Ioana Costescu, fostul trezorier al PNL, Vlad Moisescu, şi consilierul local al Sectorului 1, Ion Brad, pentru atribuirea preferenţială de lucrări unor firme de la care aceştia ar fi primit „comisioane” de 10 la sută din valoarea contractelor încheiate. De altfel, numai în raportul pe 2014, prejudiciul s-a ridicat la 71.994 mii de lei. La pol opus s-a situat Sectorul 4, cu 2.691 mii de lei reprezentând prejudiciul constatat în urma controalelor demarate de inspectorii Camerei de Conturi, pe vremea când primar era Cristian Popescu Piedone.

În raportul de audit pe 2012, care a vizat performanţa utilizării fondurilor de la bugetul de stat şi bugetele locale pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe, prejudiciul total constatat a fost de 422 mii de lei, respectiv 361 de mii de lei la Primăria Sectorului 1 şi 61 de mii de lei la Administraţia Pieţelor Sector 1, care funcţionează în subordinea Consiliului Local al Sectorului 1.


Citeste si:

Unul dintre cei mai respectati lideri PSD cere public retragerea candidaturii lui Mutu la Sectorul 6: Are o mare problema!

Stefan Florescu, candidat independent in Sectorul 6: Cand ploua, toti se ascund, candidatii de carton fug, iar in urma raman oamenii!


Un alt exemplu de irosire a banului public: plata nejustificată a sumei totale de 60 mii lei, prin decontarea unor lucrări neefectuate pentru construcţia unor locuinţe sociale în Şoseaua Odăi, pentru care au fost calculate dobânzi de trei mii de lei. Ulterior, sumele au fost recuperate în totalitate. Studiile de fezabilitate pentru proiecte care nu şi-au găsit, în cele din urmă, finalizarea nu au lipsit: 5.102 mii lei au fost cheltuiţi pentru studii de fezabilitate, proiecte tehnice şi avize, elaborate în perioada 2006 -2011, care până la data auditului nu au fost valorificate prin execuţia de lucrări.

În ceea ce priveşte Sectorul 2, în raportul de audit pe 2012, care a avut în vedere controlul performanţei utilizării fondurilor de la bugetul de stat şi bugetele locale pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe, prejudiciul total constatat a fost de 535 de mii de lei, după cum urmează: 522 de mii de lei la Primăria Sectorului 2 şi 13 mii de lei la Centrul Teritorial Veterinar sector 2, aflat în subordinea Consiliului Local Sector 2. În urma efectuării acţiunilor de audit au fost constatate opt abateri.

Ultimele stiri