Acasă ACTUALITATE Toti romanii care in telefoane cartele prepay sunt OBLIGATI sa faca asta!...

Toti romanii care in telefoane cartele prepay sunt OBLIGATI sa faca asta! Anunt de ultima ora al ministrului comunicatiilor!

Legea privind modul în care sunt reglementate cartelele prepay va avea o perioadă de implementare, astfel încât deţinătorii să aibă timp să îşi declare identitatea, a declarat, miercuri seară, la TVR, ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, Marius Bostan, informează Agerpres.

Ministrul dorește ca această lege să fie cât mai repede dezbătută public.

„Legea o să aibă o perioadă de reglementare, un timp de implementare, de şase luni să spunem. Apoi o să aibă un timp de declarare. Dacă ai cartelă, o să ai un timp să-ţi declari identitatea. Ar fi normal să se dea o perioadă rezonabilă de înregistrare, pentru că altfel, în ultima zi de intrare în vigoare a legii o să fie cumpărate zeci de milioane de cartele şi nu are niciun efect. În momentul în care deţinătorul cartelei, într-un timp rezonabil, să zicem de trei luni, nu se va înregistra…el va primi un sms: trebuie să vii sa te înregistrezi. (Înregistrarea se va face n.r) la un operator de date cu caracter personal sau la magazinele operatorului. Reglementările tehnice or să se dea prin normele metodologice”, a spus ministrul Comunicaţiilor, subliniind că, în cazul celor aflaţi în străinătate „am putea să găsim şi o formă de semnătură electronică, de identificare la distanţa”.

Ministrul a explicat că în viitor, conform acestei legi, persoanele care vor dori să cumpere o cartelă vor trebui să se înregistreze cu buletin, în timp ce vânzătorii vor trebui să se autorizeze.

„Ideea este în felul următor…În mod normal mă duc ca simplu cetăţean şi vreau să cumpăr această cartelă. Cu ajutorul buletinului se înregistrează: cod, data naşterii…Or să le vândă (cartelele n.r) cei care au acces la aceste date, cei care culeg date cu caracter personal. În momentul în care ai dreptul să vinzi această cartelă, trebuie să te înregistrezi ca operator de date cu caracter personal şi trebuie să respecţi legea, pentru că cei care operează cu date de acest tip trebuie să respecte nişte reguli şi au nişte răspunderi. La acel moment, dacă este un dealer care se autorizează, el poate vinde. Dacă este un chioşc mai mic şi nu doreşte să se autorizeze, să respecte regulile, atunci nu văd de ce ar vinde acest serviciu. Există o lege ce reglementează corect şi clar pe cei care operează cu date cu caracter personal. Şi sunt răspunderi şi pedepse. În momentul în care doreşti să operezi cu astfel de date te înregistrezi la o autoritate responsabilă. Sunt nişte relee de siguranţă, nişte nivele de siguranţă şi trebuie să le respecţi. Dacă nu le respecţi eşti controlat, amendat etc”, a precizat Marius Bostan.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentDezvaluiri SOCANTE ale unui angajat McDonalds despre mancare!
Articolul următorJohhny Depp CONCERTEAZA in Romania! Biletele s-au pus in vanzare!