Acasă ACTUALITATE Tradare nationala? Un parlamentar merge la Ambasada Rusiei sa celebreze Ziua Victoriei...

Tradare nationala? Un parlamentar merge la Ambasada Rusiei sa celebreze Ziua Victoriei cu oamenii lui Putin

Senatoarea Diana Șoșoacă va participa, joi, la recepția organizată de Ambasada Rusiei cu ocazia aniversării a 78 de ani de la victoria Aliaților împotriva puterilor Axei în cel de-al Doilea Război Mondial, conform unui comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al Senatului. Însă, ulterior publicării, comunicatul a fost șters. 

„Ambasada Rusiei la București, prin E.S. Dl. ambasador Valery Kuzmin, a transmis Cabinetului Parlamentar al doamnei senator Diana Iovanovici-Șoșoacă invitația de a participa la recepția organizată la sediul Ambasadei Federației Ruse din București, din data de 4 mai 2023, cu ocazia aniversării a 78 de ani de la victoria Aliaților împotriva puterilor Axei în cel de-al doilea război mondial.

În spiritul dialogului și al deschiderii care o caracterizează, doamna senator a decis să dea curs invitației de a participa la acest eveniment emblematic pentru istoria țărilor noastre.

Participarea la un astfel de eveniment, deși blamată de susținătorii izolării Rusiei, este un bun prilej de reluare a dialogului pe o serie de teme sensibile rămase nesoluționate și care constituie în continuare sursa neîncrederii dintre poporul român și cel rus.  O Românie puternică este o Românie capabilă de dialog și de deschidere, de negociere și de afirmare, dincolo de limitările impuse de centrele de putere globaliste, ale căror interese nu coincid cu cele ale poporului român sau rus”, arată sursa citată.

Însă după publicarea anunțului, comunicatul nu se mai regăsește pe site-ul Senatului.

Senatoarea a mai fost prezentă în februarie la o recepție găzduită de Ambasada Rusiei, cu ocazia Zilei Diplomatului Rus. Nu s-a jenat să se afișeze și să se lase fotografiată alături de oficiali ruși.

În noiembrie 2022, Șoșoacă a sărbătorit Ziua Unității Naționele a Rusiei la ambasadă, după cum reiese din fotografiile publicate de misiunea diplomatică pe Facebook. Iar în martie 2022, controversata senatoare, împreună cu alți trei parlamentari, s-au întâlnit cu Valeri Kuzmin la București, în condițiile în care Rusia invadase Ucraina.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCiresele de mai au devenit un lux: 100 de lei kilogramul in piata
Articolul următorAu fost provocate cutremurele din Oltenia? ”Nu-s filme SF, nici baliverne, nici conspirații. Poți căuta pe google: „olanda groningen cutremur””