34.8 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăStirea zileiBucurestiTrafic restrictionat in Bucuresti pentru 30 de zile, dupa ce asfaltul s-a...

Trafic restrictionat in Bucuresti pentru 30 de zile, dupa ce asfaltul s-a surpat unde se lucreaza la metrou! 14 oameni si-au parasit casele!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Restrictiile de circulatie in zona Eroilor, unde s-a surpat soseaua din cauza lucrarilor la extinderea magistralei de metrou, vor fi mentinute pentru cel putin 30 de zile, a declarat, duminica, Alexandru Ichim, purtatorul de cuvant al Primariei Capitalei.

„Restrictiile de circulatie vor fi mentinute pentru cel putin 30 de zile in zona Eroilor. Astazi cand vorbim constructorul a anuntat ca a pus in siguranta perimetrul. (…) Zona este monitorizata atent”, a declarat Alexandru Ichim, potrivit Mediafax.

Acesta a mai mentionat ca de restrictiile de circulatie vor fi afectati in special cetatenii care locuiesc in cartierele Drumul Taberei si Militari. Astfel, in perioada urmatoare, agenti ai Politiei Rutiere, Politiei Locale si Politiei Nationale vor face eforturi pentru a asigura fluidizarea traficului pe traseele alternative.

Purtatorul de cuvant al Primariei Capitalei a mai precizat ca 14 persoane si-au parasit locuintele aflate in apropierea zonei afectate. Zece dintre acestea au fost cazate la rude, iar patru la hotel, noteaza Agerpres.

Potrivit acestuia, Primaria Municipiului Bucuresti este dispusa sa ofere cazare celor afectati.

„Nu exista risc de prabusire. Zona este monitorizata atent. Comisia de circulatie a municipiului Bucuresti s-a intalnit in regim de urgenta”, a adaugat reprezentantul PMB.

El a spus ca in mod „evident” constructorul va plati daunele ce provin din acest incident. „Constructorul a cerut un ragaz de 24 de ore pentru un plan”, a explicat Ichim.

Ichim a tinut sa precizeze ca PMB va trage la raspundere constructorul, dar, pentru moment, Primaria Generala se axeaza nu pe masuri de sanctionare, ci de fluidizare a traficului.

Reprezentantii Metrorex au anuntat ca circulatia metroului nu este afectata.


Primarul general interimar al Capitalei, Razvan Sava, i-a convocat, duminica, la sediul Primariei Municipiului Bucuresti, pe reprezentantii Metrorex, ai Politiei Rutiere, ai ISU si ai Inspectoratului de Stat in Constructii pentru a discuta masurile de interventie pentru punerea in siguranta a perimetrului, precum si eventuale masuri de extindere a restrictiei de circulatie rutiera in zona Eroilor, unde s-a surpat terenul, existand riscul de prabusire a carosabilului.

Ultimele stiri