Presedintele Traian Basescu merge, luni, in Norvegia, la Oslo, pentru a participa la ceremonia de decernare a Premiului Nobel pentru Pace in 2012 Uniunii Europene.

Presedintia informeaza ca seful statului nu va fi insotit de ziaristi, pentru ca organizatorii nu permit accesul jurnalistilor straini la ceremonie.

Presedintele Basescu declara, in octombrie, la Bruxelles, ca este posibil sa il delege pe premierul Ponta la ceremonia de la Oslo pentru ridicarea de catre UE a Premiului Nobel pentru pace, eveniment la care au fost invitati sefii de state sau guverne din UE de catre presedintele Consililui European.

Intrebat de jurnalisti daca va merge la Oslo la ridicarea Premiului Nobel pentru pace, primit de UE, eveniment la care au fost invitati de catre presedintele Consiliului European sefii de stat si de guvern din UE, Basescu raspundea, razand: „Vreti sa ma impoponez cu un titlu pe care…? Ce am facut eu pentru a obtine acest titlu? Cred ca il deleg pe domnul Ponta”.

In replica, premierul Victor Ponta declara, marti, intrebat daca accepta propunerea presedintelui Basescu de a fi prezent in decembrie la Oslo, la decernarea premiului Nobel pentru pace acordat Uniunii Europene, ca prefera ca la data respectiva sa primeasca un alt premiu, si anume din partea romanilor.