Acasă Cluj Transilvania se REVOLTA impotriva Guvernului Grindeanu: Este o SFIDARE fara precedent la...

Transilvania se REVOLTA impotriva Guvernului Grindeanu: Este o SFIDARE fara precedent la adresa noastra!

38

Nemultumiti de concentrarea puterii nationale in Teleorman, tot mai multi lideri din Transilvania iau atitudine. Primarul Clujului a lansat un atac dur la adresa PSD și a Guvernului condus de Sorin Grindeanu după ce Centura Metropolitană nu a fost inclusă în bugetul pe 2017. Banii, 138 de milioane de euro, sunt deja acordați de Uniunea Europeană dar aceștia trebuie să „circule” cu aprobări de la Ministerul Transporturilor. Însă ministerul nu a luat în considerare această sumă. Dacă până acum s-ar fi făcut regionalizarea, Bucureștiul era exclus de la acest proiect iar Regiunea deja lua acești bani vitali pentru Cluj.

Emil Boc la Realitatea FM Cluj: „Clujul este sfidat de către Guvernul PSD. Sperăm că aceste grave erori vor fi corectate cât mai repede cu putință. Este inaceptabil ca unul dintre cei mai mari contribuitori la bugetul de stat să fie sfidat iar un obiectiv de care ține în continuare producerea de prosperitate în Cluj, de o ameliorarea a calității traficului și a vieții, și anume Centura Metropolitană să nu fie prinsă în bugetul pentru 2017.

Nu am abandonat lupta, sunt convins că până la urmă raționalitatea va înving. Noi vom face în continuare toate demersurile necesare pentru a o include la o viitoare rectificare de buget.

Banii sunt. Dacă am fi cerut să luăm bani de la Sănătate, Educație sau Apărare aș fi înțeles. Am fost acolo și știu că nu te poți juca cu domenii strategice.

Dar când ai 138 de milioane de euro alocați pentru Centrua Metropolitană a Clujului și tu să ignori acești bani, să nu-i folosești și să-i riști să pierzi dacă nu sunt folosiți până în 2020 este un lucru extrem de grav și o sfidare fără precedent la adresa Transilvaniei și a Clujului.

Acești bani nu pot fi folosiți în altă parte. Doar dacă Guvernul nu are un gând ascuns ca Masterplanul pe Transporturi să fie schimbat”

Vezi aici Video:

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos