Acasă Imobiliare Tranzactie imobiliara record. O casa din Marea Britanie a fost scoasa la...

Tranzactie imobiliara record. O casa din Marea Britanie a fost scoasa la vanzare pentru 300 de milioane lire

34

Casa din Londra a fostului premier libanez Rafik Hariri a fost scoasă la vânzare în ceea ce se aşteaptă să fie cea mai valoroasă tranzacţie imobiliară din istoria Marii Britanii, transmite CNBC.

 

Proprietatea amplasată vis a vis de Hyde Park a fost oferită unui număr redus de potenţiali cumpărători din străinătate la un preţ de pornire de 300 milioane de lire sterline. Recordul pentru preţul unei case din Marea Britanie este de 140 milioane de lire sterline.

 

Proprietatea scoasă la vânzare are 45 de dormitoare, piscină, mai multe lifturi şi o parcare subterană şi o suprafaţă totală de aproximativ 5.500 metri pătraţi, puţin mai mică decât suprafaţa unui teren de fotbal.

 

”Va trebui să aşteptăm mult timp până când ceva similar va mai apărea pe piaţă”, a declarat consultantul imobiliar Charles McDowell.

 

Dacă proprietatea va primi preţul cerut va fi cea mai scumpă casă vândută vreodată în Marea Britanie, cu o valoare de aproape 800 de ori mai mare decât preţul mediu al unei proprietăţi imobiliare din Londra, 388.000 lire sterline.

 

În ultimii doi ani piaţa imobiliară din Londra a atras investiţii de miliarde de dolari din partea clienţilor străini. La începutul lunii, firma de consultanţă EC Harris a avertizat că dezvoltatorii care se grăbesc să construiască locuinţe de lux în Londra riscă să fie loviţi de o prăbuşire a preţurilor.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos