14.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăDivertismentTopurile zileiTrei reguli simple pentru a avea o inima sanatoasa!

Trei reguli simple pentru a avea o inima sanatoasa!

in:

Stiri pe acelasi subiect

O tara blocata de proteste! Medicii nu vor mai elibera niciun document de la 1 februarie

După protestele transportatorilor, ale fermierilor și amenințările altor categorii...

Investitii de 11 miliarde in spitalele din Romania! Rafila anunta o schimbare de amploare

Alexandru Rafila, ministrul sanatatii a anuntat din prima zi...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

De ce nu e bine sa stai la umbra unui nuc?

In timp ce nucile sunt delicioase si hranitoare, exista...

Bolile de inima sunt in topul cauzelor pentru moartea prematura in zilele noastre, asa ca trei reguli simple pentru a avea o inima sanatoasa nu sunt de ignorat.

Este binecunoscut faptul că activităţile fizice, efectuate regulat, previn o multitudine de boli, dar mai puţin cunoscut este că mersul pe jos, în pas alert, contribuie la scăderea tensiunii arteriale. Recent, s-a demonstrat că mersul susţinut pentru 30 minute, în fiecare zi, reduce semnificativ riscul hipertensiunii, menţinând, astfel, o inimă sănătoasă.

Se pare că starea de spirit şi sănătatea organismului se află în strânsă legătură, abordarea cu optimism a încercărilor fiecărei zile devenind un adevărat leac pentru un sistem cardiovascular sănătos. În plus, cercetătorii au confirmat faptul că oamenii optimişti au mai puţine şanse să sufere de o boală de inimă, comparativ cu cei pesimişti, scrie Adevărul.


Citeste si:

HOROSCOP: Barbatii care iti vor FRANGE INIMA, in functie de zodie!

PREMIERA MONDIALA: Prima INIMA ARTIFICIALA a fost implantata in Franta!


Aşadar, o stare emoţională bună garantează nu numai o viaţă fericită, ci şi una sănătoasă. Consumul moderat de bere poate reduce cu 31% incidenţa bolilor de inimă Studii recent efectuate au reconfirmat că persoanele care consumă bere în cantităţi moderate pot fi mai puţin expuse la infarct sau la alte afecţiuni ale inimii.

Datorită faptului că berea are rol în stimularea producerii ”colesterolului bun” (colesteroul HDL), riscul apariţei bolilor coronariene s-ar putea diminua. În plus, consumul moderat de bere poate conduce la scăderea nivelului de homocisteină din sânge care, în cantităţi mari, este un factor activ în producerea afecţiunilor cardiovasculare.

Ultimele stiri