Acasă Stiri locale Tu ai primit asa ceva IN POSTA? O NOUA INSELATORIE face victime...

Tu ai primit asa ceva IN POSTA? O NOUA INSELATORIE face victime in Romania!

Prin anii ’90 era la modă o farsă de prost gust făcută în special vârstnicilor. Erau sunaţi şi li se spunea că fericiţii câştigători ai unui concurs. Pentru a intra în posesia câştigului, eraun îndrumaţi să meargă într-o anumită zi, la o anumită oraă, în faţa unei clădiri pulbice şi să mişte mâna dreaptă deasupra capului ca să poată fi reperat de reprezentantul ”societăţii” care îi va înmâna câştigul.

Bătrânul mergea, nu se întreba cum a câştigat la un concurs la care nu a participat, făcea cu mâna, dar nu venea nimeni! După un timp, în jurul său observa şi alţi vârstnici care făceau din mână…

Tipul acesta de farsă, susţinută doar de amuzamentul ieftin, a dispărut, pentru a lăsa loc altuia, mai eficient.

Caz concret: Vergil I. Popa, din comuna Grădiştea, judeţul Vâlcea, a primit un plic cu cinci foi A4, prin care era anuntat că a câştigat 17.000 de lei, la ”Jocul de 17.000 de lei”.

Ademeniţi cu 17.000 de lei, cadorisiţi cu tigăi la suprapreţ

În hârtii se aruncă nada: nu trebuie decât să tăiaţi ”cuponul”, să comandaţi două sau trei obiecte de uz casnic prezentate pe cele patru foi, apoi să trimiteţi cuponul la Oficiul Poştal 83, Căsuţa Poştală 75 din Bucureşti. Simplu. Cu litere foarte mici sunteţi anunţaţi că prin cuponul trimis intraţi în tombola prin care este desemnat câştigătorul celor 17.000 de lei. Adică nu aţi câştigat pur şi simplu, cum se explicitează cu scris mare, ci intraţi într-o urnă care va desemna ”fericitul câştigător”.

Între timp, primiţi vizita unui comis voiajor care vă aduce obiectele comandate pe cuponul trimis şi vă cere să faceţi plata. Dacă nu vreţi să plătiţi vi se arată cuponul: ”Păi, aţi semnat!”.

Sigur că pensionarul se fâstâceşte şi scoate banii! În ultimul timp se percepe cam 100 de lei pentru obiectele a căror provenienţă şi calitate este incertă – unele sunt chiar furate. Apoi sunteţi lăsat în plata Domnului! Aţi cumpărat tigăi la suprapreţ! Cine vreţi să vă mai lămurească? O căsuţă poştală?

Vergil I. Popa a trimis la redacţie documentele pe care le-a primit dânsul… să nu mai păţească şi alţii…

sursa: libertatea.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentVIDEO SPECTACULOS – Cum arata PRIMUL SENS GIRATOIU suspendat din Romania!
Articolul următorStirea Zilei: Limba MAGHIARA este INTERZISA PRIN LEGE in administratia publica din Romania!