Acasă Sanatate Tu stii cati orbi au permis de conducere in Romania? Vezi raspunsul...

Tu stii cati orbi au permis de conducere in Romania? Vezi raspunsul ministrului muncii…

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat, marţi, că procedura prin care se stabilesc indemnizaţiile şi prestaţiile ar trebui schimbată, în condiţiile în care există situaţii paradoxale în care persoane nevăzătoare au permis de conducere, potrivit Mediafax.

„Interesul este de a putea avea o imagine asupra plăţilor. Aş vrea să ridic altă problemă: vreau să înţelegem că procedura prin care stabilim indemnizaţiile şi prestaţiile trebuie schimbată. Avem 5,4 milioane persoane care primesc indemnizaţii şi beneficii. Avem situaţii paradoxale: persoane nevăzătoare care au permis de conducere”, a spus ministrul Muncii, în cadrul celei de-a doua zile a Forumului Administraţiei Publice Locale,

Pîslaru a arătat că Agenţiile Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) fac doar un control de documente în ceea ce priveşte potenţialii beneficiari de indemnizaţii sau prestaţii sociale şi că cel mai important rol în filtrarea corectă a acestora îl au primăriile.

„În acest moment, AJPIS-urile au o situaţie paradoxală, în sensul că ele primesc dosarele de la dumneavoastră, de la primării. Dosarele vin şi, practic, AJPIS face doar un control de documente, dumneavoastră sunteţi cu controlul primar şi acesta e lucrul pe care trebuie să îl îmbunătăţim şi să îl schimbăm, tot programul legat de serviciile sociale integrate, în care să avem asistent social, asistent medical, consilieri şcolari în comunităţi. Începem de la cele marginalizate, pleacă de la ideea să ştim cu adevărat vulnerabilităţile oamenilor. După ce că nu avem bani, cei pe care îi avem îi cheltuim prost”, a mai adăugat Pîslaru.

Ministrul Muncii le-a mai spus aleşilor locali că „administraţia centrală şi administraţia locală sunt în aceeaşi echipă şi dacă vom economisi bani la beneficii, vor exista bani la alte lucruri”.

”Acesta este un mesaj important şi da, vor fi eforturi în următoarele şase luni pe partea legată de prestaţii şi plăţi, vom încerca să punem ordine, să avem interoperabilitatea bazelor de date pentru a putea face verificările, dar trebuie să lucrăm împreună. Este singura cale”, a concluzionat Dragoş Pîslaru.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentBiserica Ortodoxa SOCHEAZA din nou! ”Scrie si in Biblie, e bine sa iti bati copiii!”
Articolul următorUn profesor RESPECTAT implicat intr-un URIAS scandal sexual cu o studenta!