Acasă Sanatate Se poate si intr-un spital de stat in Romania! La Bistrita se...

Se poate si intr-un spital de stat in Romania! La Bistrita se folosesc tehnologii revoluţionare si materiale care se autodezinfectează!

O tehnologie revoluţionară, care a apărut pe piaţa europeană în urmă cu câteva luni, este testată de două săptămâni la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa. Este vorba despre materiale capabile să se autodezinfecteze singure.

Practic, acestea sunt din plastic şi sunt amplasate pe locurile cel mai des atinse de pacienţi şi medici: uşi şi balustrade. La o primă vedere, nici nu-ţi dai seama că balustrada sau uşa respectivă are ceva deosebit. Acest material se autodezinfectează fără ajutor 10 ani, informează adevarul.ro

„Este vorba despre un material plastic care are în compoziţie un compus dezinfectant. Dacă priviţi suprafaţa respectivă nu vedeţi vreo diferenţă. Acum două săptămâni am primit prima mostră şi am testat-o în laborator: am supus-o unor culturi de bacterii, iar după trei zile am făcut proba. Am rămas surprinşi când am văzut că toate rezultatele erau negative. Suprafaţa a omorât bacteriile, eliminând astfel riscul infectării”, explică Gabriel Lazany, directorul administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

Deocamdată, materialele respective, care au fost inventate tocmai în Franţa, sunt doar în probe. Cu toate acestea, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa ia în calcul achiziţionarea acestor materiale şi dotarea Secţiei de Infecţioase cu ele. Alegerea secţiei nu a fost întâmplătoare, aceasta fiind zona cea mai expusă infectării cu diferite bacterii.

spital

Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa vrea să acceseze fonduri europene pentru achiziţia acestor materiale. Directorul executiv nu a dezvăluit suma la care s-ar ridica această investiţie revoluţionară. Spitalul din Bistriţa este primul din ţară care testează aceste materiale.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCel mai simplu truc pentru a alege un pepene copt, fara sa-l tai!
Articolul următorVIDEO – La Sibiu s-a deschis CEL MAI MARE parc de distractii din Transilvania!