Acasă Angajari Anuntul guvernului pentru toti bugetarii! La fiecare doi oameni plecati se mai...

Anuntul guvernului pentru toti bugetarii! La fiecare doi oameni plecati se mai angajeaza doar UNUL!

Guvernul analizează posibilitatea implementării principiului potrivit căruia, la fiecare doi angajați la stat care pleacă din sistem, să fie angajat unul singur, a declarat, duminică, vicepremierul Costin Borc, în emisiunea „În fața ta” de la Digi 24.

Întrebat dacă sunt prea mulți angajați în acest moment la stat, Borc a răspuns: „O părere proprie: da. Nu sunt un specialist în administrație publică, însă oamenii cu care ne întâlnim în discuții, experți în administrație, spun că, totuși, din punctul de vedere al administrației, față de alte țări nu o ducem foarte bine”.

Potrivit lui Borc, cu ocazia discuțiilor pe marginea legii salarizării sectorului bugetar, a propus și implementarea principiului „doi la unu”, după modelul francez.

„Am propus (principiul „doi la unu” — n.r.) în Guvern în discuțiile pe legea salarizării. Este un principiu care este acceptat de colegi. Nu vreau să-mi arog această idee, pentru că este o idee pe care am văzut-o în Franța, era ideea de a diminua administrația într-un mod simplu și corect și a nu face niște valuri de disponibilizări. Fiecare doi funcționari care ies la pensie sau ies din sistem să fie înlocuiți prin unul”, a explicat vicepremierul.

El a subliniat că, totuși, această măsură trebuie implementată cu mare atenție și nu trebuie să afecteze unele sectoare precum învățământul, sistemul sanitar, sistemul asistenței de stat sau sistemul de probațiune.

Întrebat dacă premierul Dacian Cioloș susține această idee, Borc a răspuns: „Cred că da”.

„Probabil va exista un act normativ, nu știu cum poate concretiza acest lucru. Ca principiu, eu personal îl susțin și cred că este un principiu corect. Trebuie făcut însă încet”, a adăugat oficialul guvernamental.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentNe asteapta o saptamana caniculara, cu temperaturi de peste 35 de grade Clesius! Vezi prognoza pe toata tara!
Articolul următorIPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, audiat la DNA! Becali sare in apararea lui!