Acasă ACTUALITATE Tu stii de unde vine numele tau si cati mai sunt in...

Tu stii de unde vine numele tau si cati mai sunt in tara? Verifica AICI harta numelor de familie din toata Romania!

71

Florin Lipan a dezvoltat un site prin care vrea să descopere originea numelor roânești. Pentru aceasta el a indexat numele pentru a vedea fecvența lor pe fiecare județ.

Sunt nume de familie destul de dificile, care provin din turcă sau greacă, apoi mai sunt nume obișnuite din România, cum ar fi Popescu, Ionescu sau Vasile, scrie playtech.ro și preluat de b1.ro. Pornind de la ideea cartografierii lor, dar fără a se dori un produs exhaustiv, românul Florin Lipan a creat o hartă online cu distribuția în România a numelor de familie.

Astfel, dacă apeşi AICI şi accesezi site-ul nume.ottomotor.ro, ai şansa de a vedea care este răspândirea pe hartă a celor care poartă acelaşi nume ca al tău.

Florin Lipan este dezvoltator software în Germania. În prezent, este angajat al companiei Blacklane pe postul de Lead Backend Developer (Ruby). El este absolvent al Universității Politehnica din Cluj.

„Acest proiect vrea să cartografieze frecvența numelor de familie românești, raportată la diferite zone ale țării. Căsuța de căutare de mai jos vă va ajuta să localizați un anumit nume.

Proiectul indexează 2.700.000 de nume de persoane din 3.800 de localități și conține 130.000 de nume de familie diferite.

Aplicația a fost dezvoltată în Ruby on Rails 3 + HAML + CoffeeScript + Google Maps API v3 și e actualizată cu Capistrano + Git. Generarea indexului de nume a presupus parcurgerea și parsarea unei cărți de telefoane online cu ajutorul unui crawler scris în PHP5.3.”, scrie pe platforma numelor de familie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos