Acasă Economie TVA zero in Romania! Masura este in curs de introducere!

TVA zero in Romania! Masura este in curs de introducere!

Ministerul Economiei, care administrează și portofoliul turismului, va relua discuțiile cu Ministerul Finanțelor pentru aplicarea de TVA zero la cazarea turiștilor străini, o inițiativă lansată cu multă speranță în urmă cu 4 ani de un ministru al Turismului care însă și-a părăsit funcția după doar două luni, odată cu demiterea Guvernului Ungureanu, moment din care proiectul a fost abandonat.

Intenția Ministerului Economiei de a propune Finanțelor să aplice TVA zero pentru cazarea turiștilor străini este indicată într-un document redactat la începutul lunii martie și prezentat acum de Profit.ro.

Eliminarea TVA este prima măsură gândită pentru stimularea serviciilor de aducere în țară a turiștilor străini.

Ținta autorităților este de a aduce mai mulți turiști în principal din Statele Unite, Marea Britanie, Rusia, Germania, Italia, Franța, Austria și Ungaria.

DOCUMENT Ministerul Economiei va relua discuțiile cu Finanțele pentru TVA zero la cazarea turiștilor străini

În prezent, dintr-un total de aproximativ 2.000 de agenții turistice care funcționează în România, doar aproximativ 20 de unități aduc străini în țară, restul preferând să trimită români în afara țării sau români spre stațiunile locale.

Citeste continuarea pe profit.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentPana unde s-a ajuns! Un fost deputat a gasit UN MICROFON in bratara de la mana! ”Mai e viata PRIVATA?”
Articolul următorAnuntul Ministerului Finantelor pentru TOTI romanii: Cum vor plati CAS-ul cei fara NICIUN VENIT!