Acasă Economie INCREDIBIL! Pretul caselor in Romania CRESTE cat in China si Elvetia LA...

INCREDIBIL! Pretul caselor in Romania CRESTE cat in China si Elvetia LA UN LOC!

Evoluţia preţului la locuinţe plasează România pe locul 31 în lume, cu o creştere de 3,6% în 2015, într-un top care urmăreşte dinamica a 55 de ţări. Locuinţele românilor s-au scumpit în ultimul an mai mult decât cele din Bulgaria, Slovenia sau Polonia, potrivit indicelui rezidenţial global realizat de Knight Frank.

În ciuda stării fragile a economiei globale, pieţele rezidenţiale din lume au înregistrat în medie o creştere a preţurilor de 3% în 2015. Indicele Knight Frank arată că 43 din cele 55 de ţări analizate au înregistrat o creştere anuală de preţ în 2015.

Chiar dacă media de creştere a preţurilor locuinţelor din România a fost de 3,6% în 2015, ultimul trimestru al anului a adus o scădere de 1,2%, direcţia pieţei fiind una descendentă. Dintre ţările din regiune cuprinse în analiză, doar Ungaria şi Cehia au avut rate de creştere superioare României, de 4,3%, respectiv 3,9%, scrie capital.ro.

„Perspectivele noastre pentru 2016 sunt rezervate. Ne aşteptăm ca rata globală a indicelui de creştere a preţurilor să fie mai scăzută în 2016 decât în 2015. Economia mondială se confruntă cu o combinaţie periculoasă a preţurilor scăzute la petrol, un dolar puternic şi o încetinire a economiei în China“, arată autorii indicelui.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAvertisment SRI pentru TOTI ROMANII care au bilete de avion in aceasta perioada! Atentie MARE la zborurile low cost!
Articolul următor”Toti se mirau ca suntem din Romania!” Doi elevi din Sfantu Gheorghe AU UIMIT EUROPA la Olimpiada Internationala de Fizica!