Acasă ACTUALITATE Ucraina a inceput contraatacul in sud: Liniile ruse au fost sparte, soldatii...

Ucraina a inceput contraatacul in sud: Liniile ruse au fost sparte, soldatii lui Putin se retrag speriati!

1467

Ucraina a anuntat luni ca a declansat mult asteptata contraofensiva in sudul tarii. Anuntul a fost facut de comandamentul militar din sud, precizeaza Reuters.

„Astazi am inceput actiunile ofensive in diferite directii, inclusiv in regiunea Herson”, a declarat purtatorul de cuvant al comandamentului sudic, Natalia Humeniuk, citata de postul public de televiziune ucrainean Suspilne. Ea a confirmat stirea cateva minute mai tarziu, in cadrul unui briefing.

Ucraina vorbeste de doua luni despre o contraofensiva planificata in regiunile sale sudice ocupate de Rusia.

Humeniuk a declarat ca recentele lovituri ale Ucrainei asupra rutelor logistice sudice ale Rusiei au „slabit fara indoiala inamicul”, adaugand ca peste 10 depozite de munitii rusesti au fost lovite in ultima saptamana.

Cu toate acestea, ea a refuzat sa dea mai multe detalii despre noua ofensiva.

„Orice operatiune militara are nevoie de liniste”, a spus ea, adaugand ca fortele rusesti din sud sunt „destul de puternice” si au fost construite pe o perioada lunga de timp.

Comandamentul grupului operational ucrainean de trupe Kakhovka a raportat ca un contraatac ucrainean a spulberat regimentul 109 al „militiei populare” a asa-numitei „DNR” de pe pozitiile sale defensive. Se pare ca parasutistii rusi, care au fost trimisi in ajutor, au fugit de pe campul de lupta sub presiunea trupelor ucrainene.

Intr-o filmare postata pe retelele de socializare,  un soldat rus al „regimentului 109 al militiei populare din DNR” din regiunea Herson afirma ca ucrainenii au strapuns prima linie de aparare si folosesc tancuri, avioane si artilerie impotriva trupelor rusesti.

Ziarul Dumskaya, cu sediul la Odesa, relateaza ca unitatile Fortelor de Aparare ale Ucrainei, concentrate in directia sudica, au lansat o contraofensiva pe timp de noapte pe malul drept al raului Dnipro, in regiunea Kherson.

Dumskaya precizeaza ca soldatii desfasurati pe linia frontului au reusit deja sa elibereze mai multe asezari si sa avanseze in directia Herson.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos