Acasă ACTUALITATE Uniunea Europeana se pregateste sa taie vizele pentru rusi. Adio vacante in...

Uniunea Europeana se pregateste sa taie vizele pentru rusi. Adio vacante in Europa

Statele membre ale Uniunii Europene se pregatesc sa suspende acordul din 2007 cu Rusia privind facilitarea obtinerii vizelor, scrie duminica ziarul Financial Times, preluat de dpa, informeaza Agerpres.

Ministrii europeni de externe urmeaza sa sprijine politic o decizie in acest sens la reuniunea neoficiala de marti si miercuri de la Praga, afirma cotidianul citat, pe baza declaratiilor a trei oficiali implicati in dialogul pe aceasta tema.

Masura ar urma sa extinda suspendarea partiala impusa in februarie oficialilor si oamenilor de afaceri rusi, incluzand si cetatenii rusi obisnuiti, arata Financial Times.

Suspendarea ar complica procesul de acordare a vizelor in UE, iar procedurile ar deveni mai costisitoare si mai birocratice. Ar creste totodata perioadele de asteptare pentru aprobare, arata instructiunile Comisiei Europene.

Potrivit sursei citate, deocamdata nu s-au decis si alte restrictii privind deplasarile cetatenilor rusi, cum ar fi limitarea numarului de vize acordate de UE sau interzicerea totala a calatoriilor rusilor in Europa.

Cehia, Finlanda si Estonia, care au restrictionat deja acordarea de vize pentru rusi, cer UE sa interzica complet accesul acestora, insa Germania si Comisia Europeana se opun.

Viza acordata de oricare stat membru permite accesul in toate cele 26 de state europene membre ale Spatiului Schengen.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentVIDEO-Americanii se intorc pe luna! NASA lanseaza astazi oficial misiunea Artemis 1
Articolul următorDoi piloti s-au luat la bataie in cabina avionului, deasupra Europei. O tragedie era posibila oricand