20.2 C
București
joi, iulie 25, 2024
AcasăACTUALITATEUcrainenii anunta ca au acum atat de multe rachete, incat pot distruge...

Ucrainenii anunta ca au acum atat de multe rachete, incat pot distruge intreaga flota rusa din Marea Neagra

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Victorie simbolica a rusilor la Avdiivka

Victorie simbolică a rusilor la Avdiivka după ce armata...

Zelenski vrea o ”resetare” în conducerea ţării

Volodimir Zelenski a declarat ca vrea o  ”resetare” de...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

Purtatorul de cuvant al Administratiei Militare din regiunea ucraineana Odesa, Serghei Bratciuk, a anuntat ca tara sa are acum suficiente rachete anti-nava Harpoon pentru a scufunda toate navele rusesti din Marea Neagra.

El a scris citand evaluari ale expertilor americani, conform carora 5 rachete Harpoon sunt suficiente pentru a distruge un portavion, 4 rachete pentru un crucisator si 2 rachete pentru un distrugator, il citeaza publicatia Ukraine News.

Ucrainenii au mai distrus in aprilie cea mai importanta nava ruseasca, Moskva, intr-un atac cu drone, iar in martie au mai distrus si Saratov, o alta nava importanta.

De atunci flota ruseasca s-a tinut departe de zona de litoral de la Marea Neagra controlata de guvernul ucrainean.

Danemarca, Marea Britanie si Olanda sunt tarile care au oferit Ucrainei rachete anti-nava, iar armata ucraineana a anuntat ca alte tari vor trimite si ele, conform UkrInform.

Dotarea guvernului de la Kiev cu asemenea arme face foarte putin probabil ca rusii sa poata ataca si cuceri pe calea apei zona marelui port ucrainean Odesa.

In acelasi timp, e o veste buna pentru Romania, intrucat Rusia are mai putine sanse de a se apropia cu forte masive de litoralul romanesc, intrucat ar fi in raza rachetelor ucrainene.

Inarmarea Ucrainei de catre Vest continua si va deveni tot mai serioasa, mai ales dupa ce America a adoptat un program de 40 de miliarde de dolari, din care mai mult de jumatate va merge spre armament.

In acest moment Rusia, desi are mari probleme in a inlocui oamenii pierduti in razboi, are un avantaj serios la capitolul armament fata de Ucraina. Rusii au superioritate la nivel de aviatie, rachete trase de la distanta, artilerie sau tancuri, printre altele.

Cele doua armate sunt acum intr-un moment de echilibru, cu niciuna dintre ele nereusind sa obtina victorii decisive.

Ultimele stiri