6.5 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăSocialULTIMA CONVORBIRE dintre pilotul ADRIAN IOVAN si turnul de control Sibiu! AUDIO

ULTIMA CONVORBIRE dintre pilotul ADRIAN IOVAN si turnul de control Sibiu! AUDIO

in:

Stiri pe acelasi subiect

Trei pakistanezi, principalii suspecti pentru moartea afaceristului sibian Adrian Kreiner

Trei pakistanezi, principalii suspecti pentru moartea afaceristului sibian Adrian...

Asasinatele la comanda iau amploare in Romania! Anchetele bat pasul pe loc!

Asasinatele la comanda iau amploare in Romania daca ne...

Ultima convorbire dintre Adrian Iovan si turnul de control de la Sibiu arata discutiile pe care pilotul le-a avut in incercarea de a gasi o solutie pentru a ajunge la Aeroportul din Oradea.

Inregistrarea audio a convorbirii dintre pilotul Adrian Iovan si turnul de control a fost publicata pe site-ul publika.md.

Prezentam transcriptul convorbirii dintre pilot si turnul de control:

Turnul Sibiu (TS): […]Foxtrot Tango 111, (n.r. este vorba despre indicativul avionului, RFT 111, Romeo Foxtrot Tango 1-1-1, in alfabetul fonetic NATO) tare si clar de la turnul Sibiu, continuati.

TS: […]Tango 111, tare si clar de la turnul Sibiu, cum ma receptionati?

TS: […]Fox Tango 111 se aproba intrarea in zona, la Sibiu. Deocamdata, zona libera de trafic, QNH-ul 1006 hPa (n.r. presiunea redusa la nivelul marii, masurata in hectopascali).

Adrian Iovan (AI): [neinteligibil]

TS: Romeo Fox Tango 111, ultimul mesaj la Sibiu: vantul variabil doua noduri, vizibilitate 10 kilometri sau mai mult, nori scattered (n.r. nori imprastiati), la 6600 de picioare, temperatura 13 grade, punct de roua 6 grade (n.r. temperatura la care trebuie racit amestecul dintre un gaz si vaporii unui lichid pentru ca vaporii sa se condeseze), QNH-ul 1006 hPa.

TS: […]Tango 111, pozitia si altitudinea dumneavoastra.

AI: Noi avem 8-0 (n.r. nivel de zbor 80, echivalent cu 8000 de picioare, 2438 m, la presiunea atmosferica standard, de la nivelul marii, 101325 Pa) si suntem la 15 mile (n.r. 24 kilometri) de [nedeslusit]

TS: Confirm. Sa procedati direct pe cap Oradea si sa ma anuntati cu axul liber.

AI: Ok, asa facem.

TS: […]111, puteti urca la 9-0 (n.r. 9000 de picioare, 2743 metri)?

AI: Incercam

TS: Confirm. Sa urcati, va rog, sa ma anuntati cand va apropiati de 9-0. O sa avem un Dash 8 (n.r. aeronava Bombardier Dash 8, produs initial de firma de Havilland Canada si cunoscut ca de Havilland Canada Dash 8, DHC-8)in aproximativ 7 minute, maxim la urechi si incercam sa-l coboram sub dumneavoastra, sa nu mai fie nicio problema pentru aterizare.

AI: [neinteligibil]

TS: […]Tango 111, procedati initial catre Sibiu, de la Sibiu direct Oradea.

AI: Da asa facem.

TS: Sa imi spuneti va rog altitudinea dumneavoastra in momentul de fata

AI: 8600 (n.r. 8600 picioare, 2621 metri)

TS: Confirm, multumesc! Sa ma anuntati, va rog, cand atingeti 9-0.

AI: Va anunt.

Urmeaza o conversatie in limba engleza cu pilotul avionului Dash 8, care este anuntat ca avionul pilotat de Adrian Iovan se afla la 8600 de picioare si urca.

AI: Sibiu, daca este, am depasit oricum axul pistei [neinteligibil]

TS: Romeo Fox Tango 111, sa coborati la 8-0 si sa ma anuntati cand atingeti, acum traficul IFR (n.r. zbor dupa instrumente; se foloseste atunci cand viziblitatea este prea redusa pentru ca aparatul sa poata fi pilotat in conditii de siguranta) prin 5000 de picioare (n.r. 1524 metri).

TS: […]Fox Tango 111 sa ma anuntati la iesirea din zona.

AI: Va anunt

TS: […]Tango 111 se aproba iesirea din zona, in continuare monitorizati frecventa Bucuresti informare pe 136575 sau 136225.

AI: Afirmativ

TS: 136225

TS: Confirm. Monitorizati 129 cu 4. Zbor placut!

TS: […]Tango 111 puteti urca mai sus?

TS: Confirm, ca singura varianta ar fi 129 cu 4 […] 124 cu 1, 127075.

TS: […]Tango 111, daca zburati VFR (n.r. zbor dupa reguli vizuale; se foloseste atunci cand vizibilitatea permite pilotului sa se ghideze dupa ceea ce vede), s-ar putea sa nu va vectorizeze.

TS: […] Tango 111? Turnul Sibiu. (n.r. turnul de control incearca sa ia legatura cu avionul pilotat de Adrian Iovan, dar acesta nu mai raspunde)

Pilotul Adrian Iovan si o studenta in anul V la Institutul de Medicina Militara din Bucuresti si-au pierdut viatadupa ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul caruia se afla un echipaj medical, a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba. Unul dintre medicii din aeronava a reusit sa sune la 112, la ora 16.16, anuntand incidentul.

La bord se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor -, o studenta si doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan si copilotul Razvan Petrescu.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri