Acasă ACTUALITATE ULTIMA ORA! Un avion Tarom a LUAT FOC in aer! Vezi galerie...

ULTIMA ORA! Un avion Tarom a LUAT FOC in aer! Vezi galerie foto cu aterizarea de urgenta!

22

Avionul Tarom cu care președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a decolat de la Budapesta și trebuia să ajungă la București a avut probleme în aer, piloții fiind nevoiți să readucă aeronava la sol la circa cinci minute după decolare, a anunțat acesta într-o postare pe Facebook.

Borboly Csaba a declarat că la cinci minute de la decolare, avionul aflat deja deasupra norilor s-a umplut cu fum și atunci a observat că una dintre elice s-a oprit.

”Pilotul mi-a zis să fim foarte atenţi, că am aterizat. Se pare că vom ajunge acasă în această seară. Cam 30 sau 25 de pasageri eram. Nu, nu ne-am pus măştile de oxigen. După ce s-a oprit motorul, nu a mai intrat fumul în cabină. Nu a fost panică sus, ci după ce am aterizat. Atunci am simţit că a fost ceva excepţional, lucru cu care nu ne-am mai întâlnit. După ce am aterizat, un pahar de palincă ar fi fost bun şi pentru mine.”, a spus Csaba la Antena 3.

Însoțitoarele de bord le-au spus pasagerilor să nu intre în panică și să stea cu capul aplecat și la scurt timp după aceea piloții au reușit să readucă avionul pe aeroportul din Budapesta. Borboly Csaba a spus că în momentul în care a văzut că s-a umplut avionul de fum i-a scris un sms soției sale, iar colegilor din Consiliul Județean le-a scris un email în care le-a spus: ‘Sper să putem ateriza. Haideți, găsiți repede un avion, ca să pot ajunge acasă”

Potrivit lui Borboly, toți pasagerii au fost evacuați, iar la fața locului se află echipaje de intervenție.

‘Echipajul Tarom a fost profesionist, și-a făcut treaba foarte bine. La fața locului au venit forțele de intervenție. Un domn de lângă mine tocmai a spus: ‘am renăscut’. Am fost anunțați că vom reveni în țară cu o altă cursă Tarom care va decola de la Budapesta la ora 19,55 și va ajunge la București la 22,30′, a declarat Borboly Csaba, citat de stiripesurse.ro.

content-imagecontent-imagecontent-image

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos