5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăACTUALITATEGHIDUL COMPLET de aplicare a Legii Anti fumat! Vezi UNDE POTI FUMA...

GHIDUL COMPLET de aplicare a Legii Anti fumat! Vezi UNDE POTI FUMA LEGAL!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Începând de joi, 17 martie, fumatul în spaţii publice închise, cu câteva excepţii, este total interzis. Cine nu se conformază va fi amendat, iar sancţiunile sunt mari. Cu o zi înainte ca legea să intre în gigoare, Guvernul a publicat un ghid privind implementarea Legii pentru prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun. Scopul principal al interzicerii fumatului în spațiile închise de la locul de muncă și în spațiile publice închise este protejarea sănătății angajaților și a cetățenilor care se află în spațiile publice, prin evitarea expunerii la fumul toxic al produselor din tutun, arată Guvernul.

1. LOCURI UNDE ESTE INTERZIS FUMATUL

Se interzice fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii. Se interzice complet fumatul în unitățile sanitare, de învățământ, precum și cele destinate protecției și asistenței copilului, de stat și private.

SPAȚIUL PUBLIC ÎNCHIS

Spațiul public este considerat orice spațiu accesibil publicului (de ex. din domeniul cultural-artistic, sănătate, învățământ, alimentație publică, cluburi, baruri, cafenele, etc) sau destinat utilizării colective (de ex. pentru activități comerciale, sportive, târguri, expoziții, etc), indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces.

Spațiul public închis reprezintă orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este delimitat de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.


Citeste si:

Testul pe care ORICE FUMATOR trebuie sa-l faca! Vezi daca plamanii tai SUNT SANATOSI!

Doctorii au DESCOPERIT misterul femeii care TRAIT 122 de ani si a fumat peste o suta de ani!


Prin „perete” se înțelege orice element de construcție așezat vertical (sau puțin înclinat) care limitează, separă sau izolează:

– încăperile unei clădiri/ construcții între ele (pereți interiori) sau de exterior (pereți exteriori) și care susțin planșeele, etajele și acoperișul, respectiv;

– anumite spații ale unui sistem tehnic între ele (pereți interiori) sau sistemul tehnic de spațiul înconjurător.

Având în vedere faptul că spațiile închise pot face parte dintr-o construcție sau dintr-un sistem tehnic (cort, pavilion, chioșc, etc), definirea „peretelui” trebuie să țină cont de ambele situații:

• „Clădiri” sunt acele construcții pentru care Legea nr. 50/1991 prevede necesitatea obținerii unei autorizații de construire;

• „Sisteme tehnice” sunt acele construcții sezoniere sau provizorii care nu necesită autorizație de construire ci doar aviz/ acord de amplasare, în cazul în care se realizează activități economice.

Ultimele stiri