Acasă Braila Un brailean a fost trimis la inchisoare pentru o datorie la stat...

Un brailean a fost trimis la inchisoare pentru o datorie la stat de 72 de lei! Cati politicieni au furat milioane si acum sunt liberi?

Un bărbat din Brăila a fost condamnat la un an, două luni și 10 zile de închisoare pentru că a înșelat statul cu suma de 72 de lei. Câți politicieni știți că au înșelat statul cu milioane de euro dar sunt liberi?

Ştefan Laurenţiu Norocea (43 de ani) a fost condamnat de procurori pentru că a închiriat anul trecut o garsonieră în cartierul Hipodrom din Brăila pentru 550 de lei pe lună fără să declare acest lucru la Administraţia Finanţelor Publice, informează adevarul.ro.

Cel care l-a dat pe mâna Poliţiei a fost chiar chiriaşul, o femeie care s-a supărat după ce proprietarul garsonierei a refuzat să îi restituie garanţia de 550 de lei pe care o plătise la închirierea locuinţei.

Proprietarul garsonierei a recunoscut acuzaţia şi a plătit suma datorată statului, fiind vorba de 72 de lei, dar procurorul de caz a considerat că se impune ca acesta să fie trimis în judecată pentru evaziune fiscală.

În urma procesului penal care a urmat, Ştefan Laurenţiu Norocea a fost condamnat la 8 luni de închisoare pentru evaziune fiscală după ce a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Pentru că proprietarul garsonierei avea o condamnare mai veche, la un de închisoare pentru refuzul de recoltare de probe biologice, judecătorii au contopit cele două pedepse, stabilind ca brăileanul să execute un an, 2 luni şi 10 zile de închisoare.

De amintit este că prejudiciul cauzat statului (72 de lei) este mai mic decât cheltuielile efectuate de stat pentru judecarea lui Ştefan Laurenţiu Norocea, fiind vorba de 200 de lei, iar procesul nu s-a încheiat.

Brăileanul mai are o şansă să scape de închisoare la Curtea de Apel Galaţi, instanţa care va judeca apelul împotriva sentinţei pronunţate de Tribunalul Brăila.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentSe contureaza aliantele de razboi. Japonia se aliaza SUA!
Articolul următorPolitist atacat si batut de un sofer recalcitrant oprit in trafic!