Acasă Vorba zilei Un comunist este ca un crocodil: cand deschide gura nu stii daca...

Un comunist este ca un crocodil: cand deschide gura nu stii daca incearca sa-ti zambeasca sau se pregateste sa te manance – Winston Churchill

125

Sir Winston Leonard Spencer Churchill (n. 30 noiembrie 1874 – d. 24 ianuarie 1965) a fost un om politic britanic, prim-ministru alRegatului Unit in Al Doilea Razboi Mondial. Deseori apreciat ca fiind unul din cei mai mari lideri de razboi ai secolului, a servit ca prim-ministru in doua mandate (1940-1945) si (1951-1955). A fost ofiter in Armata Britanica, istoric, scriitor si artist. Este singurul prim-ministru britanic laureat al Premiului Nobel pentru Literatura (in 1953) si a fost prima persoana care a primit titlul onorific de Cetatean de Onoare al Statelor Unite.

Churchill s-a nascut in familia aristocrata a Ducilor de Marlborough. Tatal sau, Lord Randolph Churchill, a fost un politician carismatic care a indeplinit functia de ministru de finante. Mama sa, Jenny Jerome, a fost o americanca care avea o pozitie sociala importanta. Ca tanar ofiter de armata, a participat la batalii din India Britanica, Sudan si la Al Doilea Razboi al Burilor. A fost corespondent de razboi si a scris carti despre acestea.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos