Acasă Bihor Un criminalist roman din Bihor A UIMIT FBI-ul! Multumita lui au fost...

Un criminalist roman din Bihor A UIMIT FBI-ul! Multumita lui au fost prinsi SUTE de criminali periculosi!

Portretistul criminalist Florin Lăzău, care lucrează la Poliţia Bihor, este unul dintre cei mai buni portretişti din Europa și a ajutat la prinderea a sute de infractori. Românul a reușit să îi uimească chiar și pe agenții FBI la un curs din Statele Unite la care a fost invitat în urmă cu opt ani.

Florin Lăzău are nevoie de câteva elemente pentru a reconstitui un chip. Cu cât martorul oferă mai multe detalii, cu atât portetrul va fi mai realist. Culoarea ochilor, mărimea frunţii sau forma urechilor sunt trăsături esenţiale, care în decursul timpului nu se schimbă semnificativ, scrie digi24.ro

Din 2004 şi până astăzi, portretele robot realizate de Florin Lăzău au dus la rezolvarea a sute de cazuri .În ultimii ani, Florin Lăzău a fost contactat şi de oamenii legii din alte judeţe pentru a-i ajuta. Criminalistul este singurul din România specializat pe îmbătrânirea facială, proces care duce la găsirea copiilor dispăruţi după 20 de ani.

Este nevoie fie de o poză din copilărie, fie de un portret întocmit pe baza datelor oferite de părinţi. Apoi specialistul îşi imaginează cum ar putea să se dezvolte osul cranian dar şi celelalte elemente ale feţei. Totul este însă relativ pentru că fizionomia se poate schimba din diverse motive.

Un caz celebru este cel al unei fete care a dispărut la vârsta de 7 ani din comuna bihoreană Curtuişeni. Tânăra s-a urcat într-un tren, a ajuns în judeţul Vâlcea unde a primit o altă identitate, iar mai apoi a fost dată spre adopţie în Italia. După 20 de ani, fata a văzut portretul digital realizat de Florin Lăzău pe un site şi şi-a dat seama că ea este cea căutată.

Vezi video aici:

„S-a recunoscut în acel portret, în acea compoziţie grafică, computerizată. S-au făcut apoi teste ADN care au confirmat identitatea sa”, mai spune subcomisar Florin Lăzău, expert criminalist în cadrul IPJ Bihor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentTiriac la batranete spune lucruri trasnite: Dupa terenul albastru mai vine cu o nascocire!
Articolul următorVIDEO – Asculta cateva secunde si o sa te SIMTI MAI BINE! A fost desemnat CEL MAI RELAXANT cantec din lume!