10.5 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăStirea zileiDambovitaUn elev din Dambovita a UIMIT pe toata lumea! La doar 15...

Un elev din Dambovita a UIMIT pe toata lumea! La doar 15 ani a ajuns in faza nationala a 4 olimpiade diferite!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Un elev de 15 ani din Moreni, Dâmboviţa, a reușit să impresioneze o țară întreagă după ce s-a calificat la fazele naţionale a patru olimpiade şcolare. Ionuţ Savu este elev în clasa a IX-a, la Liceul “I.L. Caragiale”, din Moreni, profilul matematică-informatică, și a reușit să se califice la fazele naționale ale olimpiadelor la materiile matematică, fizică, informatică și astrofizică.

„Încă de când eram mic mă pasiona felul în care funcţionează lucrurile şi mă tot uitam la diverse documentare. Tot timpul mi-am dorit să ştiu mai multe, să descopăr eu anumite lucruri. De-abia dintr-a V-a, a VI-a, am putut să aprofundez.”, a declarat Ionuț Savu pentru digi24.ro.

Ionuţ vine dintr-o familie modestă, cu părinţi muncitori, care l-au susţinut tot timpul. Nu a fost un copil constrâns să înveţe, dar nici nu a fost neglijat. El a ajuns la a patra calificare la Naţionala de Fizică, a treia la cea de Informatică, şi prima la Matematică, respectiv Astronomie şi Astrofizică.

Aceste rezultate nu se obțin ușor totuși: „Dimineaţa, la şcoală, fac şase ore şi apoi, după-amiaza, după ce dorm sau mă duc altundeva, să mai fac cu domnul profesor, depinde, patru ore, cinci”.

Vezi aici Video:

Cristina Savu – mama lui Ionuţ: „L-am încurajat şi l-am mai învăţat un lucru: chiar de sunt undeva sus şi pot să ajungă, să nu rămână acolo, să nu se îmbete cu apă rece, pentru că viaţa nu se termină nici la olimpiadă, nici la liceu, viaţa merge înainte şi să fie oameni buni, chiar de vor ajunge undeva, să fie în primul rând oameni, pentru că asta contează.”

Ultimele stiri