Intra in contact cu noi

Brasov

Un elicopter militar american a aterizat in fata Castelului Peles!

Publicat cu

pe

Un elicopter militar american a aterizat, zilele trecute, în fața castelului Peleș – ce caută acolo? 

„În cadrul evenimentului ‪#‎MarsulCavaleriei‬, sute de membri ai U.S. Army din 2d Cavalery Regiment si ai Forţelelor Terestre Române ale Ministerul Apararii Nationale, Romania alaturi de 80 de mijloace tehnice au poposit la Sinaia pentru câteva ore, spre încântarea publicului.

Delegația, întâmpinată de Primarul orașului Vlad Oprea a petrecut câteva momente la Cimitirul Șețu, pentru comemorarea Eroului american. Apoi, a avut loc un scurt moment de întâlnire la Primăria orașului Sinaia, după care centrul evenimentului s-a mutat în Piațeta Vulturii Libertății pentru ceremoniile militare. Ziua s-a încheiat la Castelul Peleș unde a avut loc o demonstrație aviatică”, este mesajul postat pe Facebook de Primăria Sinaia.

Sursa: realitatea.net

Reclama

Brasov

Urs omorat dupa ce a sarit de la etajul unei parcari din Brasov

Publicat cu

pe

Un urs care săptămâna trecută şi-a făcut apariţia în mai multe zone din municipiul Braşov, inclusiv în parcarea unui mall din oraş, a fost prins, luni dimineaţă. Animalul a fost eutanasiat, după ce s-a rănit grav în urma căzăturii de la primul etaj al parcării mall-ului.

Un urs care în cursul săptămânii trecute şi-a făcut apariţia în cartierul Răcădău şi pe Calea Bucureşti din municipiul Braşov a fost prins de către autorităţi, luni dimineaţă.

Conform datelor furnizate de oficialii Primăriei Braşov, luni dimineaţă, în jurul orei 4:30, animalul a intrat în parcarea unui mall, a urcat la primul etaj al parcării şi de acolo ieşit pe un balcon, iar în încercarea de a scăpa a căzut de la înălţime.

Animalul a reuşit să plece, fiind prins de către echipa de intervenţie pe strada Română din municipiu.

Reclama

„Având in vedere rănile pe care le avea, s-a luat decizia eutanasierii lui. De la intrarea în parcarea mall-lui şi până la prinderea lui a fost monitorizat de echipa de intervenţie şi nu a reprezentat nici un risc pentru braşoveni”, precizează oficialii administraţiei locale.

Continua sa citesti

Brasov

Unde se va muta centrul de greutate al NATO in Romania! Micuta localitate va fi impanzita de soldati din toata Europa!

Publicat cu

pe

Colonelul Vincent Minguet, comandantul grupului tactic al prezenţei avansate al NATO din România, a declarat, marţi, că grupul de luptă aliat din ţara noastră este deja activ la Constanţa, urmând ca în iunie centrul de greutate să fie mutat la Cincu.

„Suntem activi în prezent. Începem să creştem capacitatea. Mare parte a batalionului este în Constanţa, la Kogălniceanu, ne vom muta la Cincu, vom păstra trupe şi la Kogălniceanu, dar aş spune că centrul de greutate va fi la Cincu. Vom face asta în iunie”, a spus colonelul Vincent Minguet, într-o conferinţă la Ambasada Franţei în România.

El a precizat că Cincu a fost ales deoarece este în centrul ţării, dar şi pentru că există spaţiu, deoarece componenţa batalionului va fi de aproximativ 1.000 de militari.

„Cincu este un centru naţional de antrenament. Pentru noi Cincu este cel mai bun loc pentru exerciţii”, a afirmat colonelul Vincent Minguet.

El a indicat şi faptul că în prezent există militari din Franţa şi Belgia, urmând ca în vară să se alăture şi Olanda.

Reclama

„Poate că şi alte ţări vor contribui la acest grup de luptă”, a mai spus comandantul grupului tactic al prezenţei avansate al NATO din România.

Vincent Minguet a precizat că în prezent sunt prezente trupe de infanterie uşoară şi infanterie mecanizată.

„E vorba de vehicule blindate uşoare şi tancuri. Planul este să avem din ce în ce mai multe arme şi să fim tot mai puternici. Cu timpul, vom avea mai mult echipament, mai mult armament greu, dar pentru asta trebuie să ne asigurăm că vor exista locuri pentru mentenanţă, cu asta ne ocupăm acum, dar cred că în viitor vom avea tancuri mai puternice”, a spus el.

Colonelul a arătat că soldaţii francezi s-au antrenat cu militarii români din brigăzile de vânători de munte din Braşov şi Miercurea Ciuc.

Reclama

„Ne antrenăm în fiecare zi, cu soldaţi români, cu soldaţi americani, cu alte trupe care se află în România. Vorbim de activităţi operaţionale, nu de operaţiuni de război. Toate aceste exerciţii operaţionale fac parte dintr-un mesaj pe care îl trimitem armatei ruse”, a mai spus Vincent Minguet.

El a subliniat că securitatea nu este o problemă care să preocupe România.

„Securitatea nu este o problemă pentru România, dar ne uităm peste graniţă, misiunea este să apărăm şi să descurajăm. (…) Ne antrenăm împreună cu România, în acest moment avem o companie la Cincu, oameni în Predeal, lângă Braşov, un pluton în Miercurea Ciuc, vom merge la Smârdan, să ne antrenam cu trupele americane şi române, în Craiova, în toată România au loc antrenamente cu trupele române. (…) Pasul următor este crearea unui batalion permanent, mai puternic, cu mai multe arme grele, pentru a preveni orice agresiuni sau orice destabilizare în România. Cred ca vom fi aici pentru o perioadă de 4-5 ani”, a afirmat colonelul Vincent Minguet.

La rândul său, ambasadoarea Franţei în România, Laurence Auer, a precizat că batalionul a sosit în România în „momente de criză”.

Reclama

„Batalionul are capacitatea de a include alte forţe”, a arătat diplomatul.

Continua sa citesti

Brasov

Mare gest de omenie al românilor pentru un francez a cărui casă a ars zilele trecute!

Publicat cu

pe

Casa francezului Laurent Jouault a fost distrusă aproape în totalitate de un incendiu violent care a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar apropiații săi și vecinii au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru ca acesta să-și repare imobilul, scrie Brașov.net.

Fost director al unei case de cultură din Normandia, Laurent Jouault, s-a stabilit în Moieciu de Sus, județul Brașov, în urmă cu câțiva ani, loc unde și-a deschis un atelier-muzeu. Avea expuse aici sute de fotografii, dar și peste 120 de apare foto vechi, într-un mini-muzeu pe care l-a intitulat ”La cabane aux images”.

Apropiații francezului pasionat de fotografie și ai familiei lui au pornit o campanie de strângere de fonduri pentru a-i ajuta să reconstruiască ceea ce focul a distrus.

Continua sa citesti

hot news