Un fost ministru cere OPRIREA TRAFICULUI pe autostrada Sibiu-Sebes! Soferii sunt IN PERICOL!

Un fost ministru cere OPRIREA TRAFICULUI pe autostrada Sibiu-Sebes! Soferii sunt IN PERICOL!

Fostul ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare, spune ca soferii se afla in pericol de fiecare data cand circula pe autostrada, scrie stiripesurse.ro.

Vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), fostul ministrul al Transporturilor, Alexandru Nazare, atrage atenția că autostrada Sibiu – Orăștie se află în pericol atât de mare, încât e nevoie să se oprească traficul pentru a nu se ajunge la pierderea de vieți omenești și cere Guvernul ca marți, în ședință, să găsească o soluție pentru a interveni în cele patru locuri în care autostrada s-a deplasat.

„Mă ocup practic de aceste tronsoane de autostradă de la începutul lucrărilor. Vin împreună cu Mihai Crăciun, reprezentant al organizației non-guvernamentale ‘Construim România’ să tragem un semnal de alarmă despre felul în care au fost executate lucrările pe autostrada Sibiu — Orăștie. Această autostradă nu prezintă garanțiile necesare pentru siguranța circulației. Ne aflăm în fața unui risc iminent, inclusiv de pierderi de vieți omenești și acest lucru trebuie să fie tratat corespunzător de Guvernul Ponta. Situația autostrăzii trebuie să intre pe ordinea de zi a ședinței de guvern de mâine pentru a se găsi o soluție, trebuie luate măsurile reparatorii absolute necesare”, a declarat Alexandru Nazare, luni, într-o conferință de presă.


Citeste si:

VIDEO IMPRESIONANT – Cum arata autostrada care leaga Romania de Ungaria!

S-a semnat CONTRACTUL! Incep lucrarile la inca o AUTOSTRADA in Romania!


Potrivit acestuia, corpul autostrăzii s-a deplasat în patru locuri. Mai mult, Nazare susține că sunt peste 300 de rapoarte ale Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), care „indică nereguli sesizate pe acest tronson”.

„Discutăm despre patru locuri în care corpul autostrăzii s-a deplasat. Au apărut pe acest tronson fisuri de zece cm care au fost doar estetic remediate și care prezintă niște riscuri importante. Există acte prin care constructorul informa CNADNR la acea dată că nu se poate inaugura autostrada în 2014, dar din păcate lipsa de răbdare a primului-ministru a dus la această situație în care toată autostrada se mișcă. Contractul a fost plătit în proporție de 94 la sută. Sunt peste 300 de rapoarte în care CNADNR indică neregulile sesizate pe acest tronson. Îl somăm pe domnul prim-ministru să rezolve această problemă! Prin oprirea parțială sau totală a acestui tronson de drum, deoarece se poate ajunge în situații în care se pot pierde vieții omenești”, susține Nazare.Share this post