Acasă ACTUALITATE Un fost ministru de interne anunta desfiintarea Politiei Locale: ”Este un instrument...

Un fost ministru de interne anunta desfiintarea Politiei Locale: ”Este un instrument de abuz pus la indemana primarilor”

1723

Europarlamentarul USR PLUS Dragos Tudorache, fost ministru de Interne in cabinetul Ciolos, anunta ca Politia Locala va fi desfiintata de catre viitoarea guvernare. Politia Locala a Sectorului 1 a filat-o si fotografiat-o, in timpul protesteleor din Piata Victoriei, pe Clotilde Armand, contracandidat al primarului PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache.

„Ne angajam sa desfiintam Politia Locala. Avem in acest moment un instrument de abuz pus la indemana primarilor si o institutie locala care si-a dovedit ineficienta in ultimii ani. Constructia administrativa prin care s-a urmarit sporirea puterilor unor politicieni a produs o indepartare a Politiei Nationale de comunitatile si activitatile necesare pentru sporirea sigurantei cetatenilor si in acelasi timp a creat o structura care deserveste mai degraba primarul in functie in loc sa fie preocupata de binele comunitatilor.

In consecinta, vom desfiinta Politia Locala, vom muta atributiile in subordinea Politiei Nationale, care va trebui sa construiasca un serviciu special pentru comunitatile noastre, iar cei care fac parte din structurile locale si indeplinesc conditiile profesionale pentru a face parte din structurile comunitare isi vor continua activitatea.

Avem nevoie sa asiguram siguranta cetateanului prin activitati permanente in cadrul comunitatilor, avem nevoie de forte de siguranta profesioniste, neafiliate politic, de oameni competenti care sa inteleaga mersul si specificul comunitatilor pe care se angajeaza sa le protejeze. Suntem restanti la prevenirea violentei in familie, a actelor de vandalism, la protectia mediului sau a animalelor. Sunt zeci de activitati comunitare care trebuie sa fie aplicate cu profesionalism si dedicare astfel incat sa ne asiguram ca cetatenii sunt in siguranta si se simt confortabil in comunitatile in care aleg sa traiasca. Experimentul esuat al Politiei Locale trebuie stopat si trebuie restructurata intreaga activitate dedicata sigurantei comunitare.

Sunt convins ca majoritatea cetatenilor nu fac diferenta intre atributiile Politiei Nationale si cele ale Politiei Locale si acest fapt nu este deloc normal. Stiu nenumarate abuzuri in care angajati ai Politiei Locale si-au depasit atributiile si au actionat abuziv.

Ce s-a intamplat acum in Sectorul 1 al Capitalei, unde angajatii Poltiei Locale lucrau in interesul primarului, este revoltator, dar departe de a fi o exceptie. Am vazut cazuri asemanatoare in multe localitati si ne aducem aminte cu totii de cazul de la Iasi, unde Politia Locala o urmarea pe amanta primarului. Sicanele sunt permanente si sunt o dovada a esecului acestei institutii. Am avut nenumarate sesizari de la colegii din teritoriu despre implicarea Politiei Locale in campania electorala si in urma cu o saptamana am asistat la un abuz si la sicanele Politiei Locale din Sectorul 4, care a inceput sa ne legitimeze, sa ne invite verbal la sediul Politiei Locale si sa ne intrebe ce cautam intr-un parc doar pentru ca aveam insemne USRPLUS. Esecul nu mai trebuie tolerat doar pentru ca aduce castiguri politice. Politia Locala trebuie desfiintata si asta vom face”, a anunta Tudorache.

Clotilde Armand, actual candidat la Primaria Sectorului 1, a fost filata si fotografiata la protestele #Rezist din 2017 de catre angajati ai Politiei Locale a Sectorului 1. Primar al sectorului este Daniel Tudorache (PSD).

„Este socant sa aflu din presa ca am fost urmarita si filata de Politia Locala Sector 1 la ordinul actualului primar pesedist. In cadrul Politiei Locale Sector 1 a fost infiintat prin dispozitia primarului un departament secret pentru urmarirea mea. Primarul a folosit aceasta institutie pentru a face politie politica. Exista angajati ai Politiei Locale care au tainuit si ascund adevarata lor activitate.

Aceste practici sunt demne de Rusia lui Putin. Nu voi tolera asa ceva. Primarul actual trebuie sa raspunda in fata Justitiei pentru asemenea dispozitii. Voi depune astazi pangere la DIICOT. Sa faci politie politica este interzis prin lege”, anunta Clotilde Armand.

Publicatia justnews.ro a dezvaluit un raport intocmit de politisti locali din Sectorul 1 privitor la protestul din 22 februarie 2017. Armand a fost urmarita si fotografiata in timp ce participa la manifestatia pasnica din Piata Victoriei, de catre angajati, de sex feminin, ai Politiei Locale a Sectorului 1. Manifestatia NU era una care sa comporte vreun risc din punct de vedere al ordinii si sigurantei publice, autorul Notei de informare observand de altfel faptul ca, la debutul protestului din acea seara, in Piata se aflau abia 150 de persoane, iar numarul maxim de protestatari a fost atunci de 400.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos