Acasă ACTUALITATE Un greu din PSD cere intoarcerea lui Dragnea in partid: ”Si-a ispasit...

Un greu din PSD cere intoarcerea lui Dragnea in partid: ”Si-a ispasit pedeapsa, are dreptul!”

180

Presedintele Consiliului National al PSD, Vasile Dincu, afirma, referitor la Liviu Dragnea, ca „orice membru de partid care a fost reabilitat, si-a ispasit pedeapsa, are dreptul sa isi revendice un loc in partid”.

El mentioneaza insa ca, in PSD, „nu a existat o traditie”de a-si aduce inapoi fostii presedinti, ci „mai degraba i-a dat afara din partid sau s-au autoexclus”. Dincu adauga ca problema tine si de modul in care liderul de partid a stiut sa isi construiasca echipa si de respectul dintre lider si ceilalti reprezentanti ai formatiunii.

„Din punctul meu de vedere, orice membru de partid care a fost reabilitat, si-a ispasit pedeapsa, are dreptul sa isi revendice un loc in partid. Nu a existat o traditie in cadrul PSD-ului de a-si aduce inapoi fostii presedinti. Mai degraba i-a dat afara din partid sau s-au autoexclus”, a afirmat, la Digi 24, Vasile Dincu, referindu-se la Liviu Dragnea.El a vorbit si despre respectul intre un lider de partid si ceilalti reprezentanti ai formatiunii.„Nu mai sunt (fostii lideri – n.r.). Este o problema care tine, pana la urma, si de modul in care liderul de partid a stiut sa isi construiasca echipa si si-a respectat si i-a respectat el pe ceilalti din partid. Liviu Dragnea a avut numai unanimitate sau aproape tot timpul a avut unanimitate in Biroul Permanent National sau cum se numea, in diferite faze.Eu cred ca cei pe care el i-a crescut in partid si i-a promovat ii pastreaza un anumit respect. Daca nu ii pastreaza niciun fel de respect, atunci inseamna ca el nu se va putea intoarce. Dar eu cred ca tine, pana la urma, si de modul in care partidul si-a cultivat liderul si liderul si-a cultivat, de asemenea, echipa lui proxima prin care a condus partidul”, a declarat Vasile Dincu, potrivit News.ro.El a mentionat ca nu a mai vorbit cu Dragnea, dar, din punct de vedere uman, are pentru el „aceeasia afectiune”.„Nu am vorbit cu el, as fi vorbit, dar nu am avut ocazia, nu am fost pus pe lista celor care ar fi putut sa vorbeasca cu el la telefon. Inteleg ca e o lista scurta pe care a stabilit-o. Din punct de vedere uman, sunt apropiat si acuma de el. Nu sunt fericit pentru ceea ce se intampla, as vrea sa il vad cat mai repede liber, deci eu pastrez pentru el aceeasi afectiune. Din punct de vedere uman. Politic, a facut greseli, dar poate ca el stie mai bine acum, a avut si o perioada de reflectie si aici nu ma bag, nu sunt deciziile mele si nu stiu ce va face in viitor”, a explicat Dincu.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat in urma cu doua saptamani ca Dragnea nu mai are ce cauta in PSD.

„Domnul Dragnea nu m-a sunat niciodata din inchisoare sa ma intrebe daca il primesc in PSD sau nu. Este o tema falsa”, a declarat Ciolacu la Prima TV.

El a adaugat ca „nu sunt specialist statutar, dar domnul Dragnea nu mai poate sa fie membru de partid”. „Imi pare rau ca este in acest moment in inchisoare. Nu l-am vizitat, categoric”, a mai spus Ciolacu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos