Acasă Economie Un lant 100% romanesc de restaurante deschide prima unitate la New York!

Un lant 100% romanesc de restaurante deschide prima unitate la New York!

Salad Box, povestea de succes a 4 antreprenori din Cluj, cucerește America. Lanţul de restaurante cu servire rapidă Salad Box, fondat în urmă cu cinci ani, va deschide anul acesta primul restaurant în New York. Aceasta este a doua destinaţie de investiţii făcute de antrepenorii români în Statele Unite după ce luna trecută au deschis un restaurant în Miami.

„Am semnat recent pentru a doua locaţie în SUA, în Manhatttan, TriBeCa (cartier din sudul Manhattan-ului – n.red.), o zonă care are un mare potenţial şi de la care am mari aşteptări. Prima a fost în Miami. Este un pas mare înainte pentru brand să fim prezenţi la New York.

Este o concurenţă mare, investiţiile sunt destul de mari, dar pe de altă parte ne permit să ne dezvoltăm la alt nivel decât în România sau în altă ţară europeană“, a spus Dan Isai, CEO al Salad Box citat de Ziarul Financiar și preluat de clujcapitala.ro.

Salad Box are peste 50 de restaurante în România, iar în 2016 a deschis restaurante în Ungaria şi în Algeria. Anul acesta, companiaa intrat pe piaţa din SUA şi pe cea din Marea Britanie.

”Se spune adesea că afacerile și prieteniile nu se amestecă.

Noi credem că totul este posibil.

Avem propriul exemplu: Salad Box este o afacere construită de prieteni. Povestea a început în 2011, când Dan Isai a venit cu idea de a le oferi românilor posibilitatea de a adopta un nou stil de viață, bazat pe o alimentație sănătoasă, la prețuri accesibile.              

A pornit la drum alături de trei prieteni apropiați: Radu Lupaș, Daniel Lar și Vlad Lupaș. În aprilie 2012 au deschis împreună primul restaurant Salad Box, situat în Cluj-Napoca, al doilea oraș ca mărime din România. Salatele lor au devenit în scurt timp atât de populare încât într-un singur an au deschis alte 12 restaurante. Și acesta a fost doar începutul…”

De asemenea, compania a încheiat contracte pentru a intra pe mai multe pieţe în 2017, în prezent fiind semnate, în construcţie sau aproape de deschidere restaurante Salad Box şi în Italia, Spania, Franţa, Bulgaria, Olanda şi Irlanda.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentVIDEO – 13 apartamente construite in 8 ore, la Brasov! Record in Romania!
Articolul următorAmericanii de la KFC si-au batut joc de un simbol national! Primaria Targoviste anunta ca da compania in judecata!