14.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăStirea zileiUn lant romanesc de restaurante are atat de mult succes incat a...

Un lant romanesc de restaurante are atat de mult succes incat a ajuns pe trei continente!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Lanţul de restaurante cu servire rapidă Salad Box, fondat în urmă cu aproximativ cinci ani de către patru antreprenori români, este unul dintre cele mai tinere branduri româneşti la export, ajun­gând pe trei continente, anunta Zf.ro. Cum a ajuns Sa­lad Box de la un singur restaurant cu sa­late în Cluj la o reţea de 50 de unităţi în Ro­mânia, Germania Un­garia, Al­ge­ria, Marea Britanie sau chiar SUA?

„Conceptul este unul solid, con­firmat atât la nivel naţional, cât şi in­ter­naţional. Momentul în care am decis extinderea internaţională este unul bun, pieţele mature sunt pregătite pentru Salad Box şi Salad Box este pre­gătit pentru ele. Pieţele emergente au potenţial mare, doar că trebuie abordate diferit şi început şi un proces de educare a clientelei. În dezvoltare e im­portant să cunoşti elementele la care să fii fle­xibil şi la care nu“, a explicat Dan Isai, CEO al Salad Box şi unul dintre fondatorii reţelei de restaurante.

Dan Isai împreună cu Radu Lupaş, Daniel Lar şi Vlad Lupaş (care a decedat recent) au înce­put în 2012 cu circa 20.000 de euro afacerea Salad Box şi au dus-o anul trecut la afaceri de 22 de milioane de euro.

Salad Box a intrat pe o piaţă în care liderii sunt giganţii McDonald’s şi KFC şi au ajuns în top trei în acest domeniu ca număr de restaurante în România.

Ce crede Dan Isai că ar trebui să facă antreprenorii români pentru a-şi putea duce brandurile în străinătate? „Ar trebui să aibă curaj, ambiţie şi perseverenţă.  De asemenea, trebuie să aibă dorinţa de a construi şi nu cea de a deţine. Înainte să încerce extinderea, ar trebui să aibă activitatea consolidată la nivel naţional, să îşi cunoască businessul foarte bine pentru a putea fi adaptat, îmbunătăţit şi scalat. Cel mai important şi delicat lucru o să fie identificarea partenerilor/angajaţilor în piaţa respectivă, deoarece aceştia o să fie imaginea companiei la nivel local“.

 

Ultimele stiri