Acasă Social Un milion de familii din România și-au achitat facturile la utilități din...

Un milion de familii din România și-au achitat facturile la utilități din fonduri europene

În perioada 20 februarie – 27 martie 2023 au fost efectuate un milion de plăți prin cardurile de energie, în valoare totală de  peste 250 milioane de lei. Dintre aceastea, 138.882 au fost operate online, prin platforma pusă la dispoziție de Poșta Română.

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: „Deși prima tranșă se poate utiliza până la sfârșitul lunii iunie, în prima lună un milion de familii și-au plătit deja facturile cu cardul de energie. După cum știți, ele au ajuns în 2,1 milioane de gospodării din România. În paralel, continuă anchetele sociale pentru stabilirea eligibilității, urmând ca noi beneficiari să intre în posesia cardurilor în cel mai scurt timp”.

Datorită modului accesibil în care am gândit sistemul de plată cu cardul de energie și mobilizării exemplare a tuturor celor implicați în acest proiect, vedem cum în 10 zile s-au făcut 500.000 de noi plăți. Mulțumesc angajaților Poștei, care sunt la dispoziția beneficiarilor atât la sediile oficiilor poștale, cât și în teren, pentru a încasa plăți, iar aplicația online de plată a facturilor este accesibilă 24/7 pentru cei care vor să achite online”, a declarat ministrul.

Mai multe detalii aici.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentFostii militari tin cu dintii de pensiile speciale: „Pe cine mobilizati sa lupte cu Putin? Pe dvs? Va atrag atentia ca se calca in picioare tratatul de aderare la NATO”
Articolul următorAtentatele se extind in Europa: Tragedie intr-o tara care n-a mai vazut un atac armat de peste 40 de ani!