Acasă Romani in strainatate Un ministru in guvernul Tudose tocmai si-a cumparat vila in Franta

Un ministru in guvernul Tudose tocmai si-a cumparat vila in Franta

24

Numele lui probabil nu vă va suna la fel de cunoscut ca Lia Olguța Vasilescu și probabil că mulți nici nu știu că ministerul pe care îl conduce, există. Ei bine, Puiu-Lucian Georgescu este Ministru al Cercetării și Inovării, un domeniu unde este foarte mult de lucru și unde România aproape că nu se mai vede.

Ministrul se poate declara un om împlinit din punct de vedere financiar, pentru că declarația lui de avere arată foarte bine. Este drept că la ea a contribuit din plin și soția sa, medicul Elia Monica Georgescu, care a făcut o alegere foarte inteligentă.

Decât să rămână în România și să iasă la pensie pe 1.000 de lei, aceasta a hotărât să profeseze în Franța, la Spitalul Regional din Tours, localitate unde a cumăpar o vilă împreună cu soțul ei. Imobilul are 80 mp si o curte de 250 mp si a fost achizitionata cu un credit de 210.000 euro, facut la o bancă din Franta, potrivit stirilekanad.ro.

Cum în Franța dobânzile sunt decente era firesc să ia această decizie în condițiile în care oricum conturile familie sunt pline.

Puiu-Lucian Georgescu mai detine o casa de 200 mp in Galati si doua apartamente (unul in Galati si celalalt in Bucuresti), trei autoturisme cu bijuterii in valoare de 65.000 lei. Ministrul detine peste 1,3 milioane lei si vreo 250.000 euro in conturi dar are si 158.000 dolari inte-un fond de investiții din Statele Unite.

In timpul liber, Puiu-Lucian Georgescu isi intregeste veniturile prin expertize in doemniul calitatii mediului sau a apei pentru companii sau institutii de stat, de unde doar in 2016 a obtinut peste 31.000 lei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos