Acasă ACTUALITATE Un oficial SUA spune ca Razboiul Nuclear este INEVITABIL! ”China si Rusia...

Un oficial SUA spune ca Razboiul Nuclear este INEVITABIL! ”China si Rusia nu pot fi VASALE SUA”

38

Unul dintre oamenii cheie in administratia Reagan, acum ajuns analist politic si editorialist pentru Wall-Street Journal, este de parere ca un razboi nuclear nu va putea fi evitat in viitor. Principala cauza o reprezinta atitudinea Statelor Unite fata de China si Rusia. Paul Craig Roberts crede ca de vina sunt si orgoliile Rusiei si Chinei.

Inr-un articol publicat pe blogul sau, Roberts sustine ca Statele Unite se manifesta hegemonic, iar Rusia si China nu au de gand sa accepte un asemenea comportament.

„Washington-ul este acum hotarat sa blocheze ascensiunea a doua mari tari care au in dotare arma atomica”, scrie Roberts. El adauga ca nici Rusia, nici China nu vor accepta „statutul de tari vasale, asa cum sunt Marea Britanie, Germania, Franta si retul Europei, alaturi de Canada, Japonia si Australia”.

El sustine ca pretul pentru pacea mondiala este ca „lumea sa accepte hegemonia Washington-ului”.

„Pe frontul politicii externe, orgoliul si aroganta SUA, care se considera o tara exceptionala si indispensabila, cu drepturi hegemonice asupra celorlalte tari, vor duce la razboi”, mai spune Roberts.

Fostul oficial isi incheie materialul cu un avertisment grav. „Cel mai probabil va fi un razboi nuclear. Aceasta situaitie ar putea fi evitata doar in cazul in care dolarul si puterea Americii intra in colaps sau daca Europa isi gaseste curajul de a spune ‘adio’ NATO”.

Paul Craig Roberts a fost asistent al secretarului de stat de la Trezorerie in administratia Reagan, iar apoi associate editor la Wall Street Journal.

sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos