Zeci de politisti au descins in aceasta dimineata la mai multe adrese, printre care si cea a lui Andrei Rudeanu, ginerele liderului PNL Vasile Blaga. Confor Politiei Romane, Andrei Rudeanu este suspect de evaziune fiscala, el înregistrand mai multe achiziţii fictive de servicii. Autoritatile spun ca prejudiciul s-ar ridica la suma de 600.000 de euro.

Descinderile au avut loc in Bucureşti şi judeţul Hunedoara, sunt vizate cinci societăţi comerciale care ar fi fost implicate în comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală, în domeniul prestării de servicii de pază şi protecţie.

„Din investigații a reieșit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi creat un circuit infracțional, format din mai multe societăți comerciale, prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

În contabilitatea companiei ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 600.000 de euro.

Potrivit unor surse judiciare, printre firmele vizate de anchetatori ar fi şi Axis Corporate Security, deţinută de Andrei Rudeanu, ginerele copreşedintelui PNL Vasile Blaga.

Andrei Rudeanu ar urma să fie audiat, alături de alte persoane, la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, pe numele acestuia fiind emis un mandat de aducere.

Percheziţiile sunt făcute de polițiști de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi IPJ Hunedoara, luptători de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi criminaliști. Acţiunea este coordonată de procurori din Parchetul Curţii de Apel Bucureşti.

Înființată în anul 2009, Axis Corporate Security este o companie care acționeaza în domeniul securității private și ai cărei specialiști sunt recrutați din agențiile publice, private sau guvernamentale, scrie pe site-ul firmei.

În 2012, firma a câstigat si contractul de pază a unitătilor miniere din Valea Jiului, iar presa a relatat că societatea a fost sancţionată de mai multe ori de Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara, pentru că nu şi-a respectat obligaţiile faţă de angajaţii care se ocupă cu paza unităţilor miniere.

De asemenea, firma a câștigat contracte cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, pentru paza unor poduri aflate în patrimoniul regiei. Urmare a criticilor la adresa lui Vasile Blaga, firma Axis Corporate Security a renunţat la contractul cu CNADNR.

Andrei Ionuţ Rudeanu este căsătorit cu fiica lui Vasile Blaga, Agathe Cristina, din 2008.

Sursa: Mediafax.ro

Transparenta face diferenta