Acasă Stiri locale Un primar dintr-o comuna din Vaslui de lectii edililor din toata tara...

Un primar dintr-o comuna din Vaslui de lectii edililor din toata tara cum sa puna asistatii sociali la munca!

326

Un primar din județul Vaslui s-a săturat să îi vadă pe unii consăteni cum trăiesc din mila statului și i-a amenințat că le taie ajutorul social dacă nu se prezintă să îşi caute un loc de muncă în cadrul bursei organizate de Agenţia Judeţeană de ocupare a Forţelor de Muncă (AJOFM) Vaslui.

“Vineri, 07 aprilie 2017, ora 09:00, toţi beneficiarii de ajutor social apţi de muncă, aflaţi în evidenţa AJOFM Vaslui, se vor prezenta obligatoriu la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Neprezentarea la această actiune se consideră refuzul locului de muncă şi se va proceda la încetarea dosarului de ajutor social”, se arată în comunicarea pe care primarul Mihai Moraru a afişat-o la primărie, transmite adevarul.ro.

Comuna Ştefan cel Mare are aproximativ 150 de familii asistate social, sub media pe judeţ, însă primarul Moraru consideră că localnicii ar putea să îşi găsească mai uşor de muncă, având în vedere că această comună se află în apropiere de municipiul Vaslui, iar bursa AJOFM este văzută că o oportunitate.

”Ştim că nu este uşor găsirea unui loc de loc de muncă însă cred că macar cu ocazia bursei organizate de AJOFM cei fără loc de muncă pot să încerce să găsească ceva raportat la nivelul lor de pregătire.

Dacă nu o fac, atunci înseamnă că nu vor să muncească, iar noi nu încurajăm comoditatea şi statul cu mâna întinsă”, a declarat primarul Mihai Moraru.

Primarul Moraru nu se află la prima tentativă de a-şi responsabiliza consăteni. Recent, în cadrul unei întâniri cu localnicii, edilul le-a atras atenţia asupra faptului că au transformat microbuzele şcolare în adevărate taxiuri. Potrivit primarului, mulţi părinţi obişnuiesc să oprească microbuzul la poartă, chiar dacă locuiesc în apropierea şcoalii.

În mod normal, microbuzele şcolare ar trebui să fie folosite de elevii din satele arondate care învaţă la şcoala din centrul comunei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos