Acasă Romani in strainatate Un tanar roman inclus in topul celor mai promitatori studenti din SUA!...

Un tanar roman inclus in topul celor mai promitatori studenti din SUA! Inainte sa plece din tara deja preda elevilor de liceu!

33

Un tanar din Romania a fost inclus printre cei mai promitatori studenti din Statele Unite ale Americii. Doar 10% dintre aplicanți sunt acceptați în fiecare an la prestigioasa universitate americană Massachusetts Institute of Technology, iar printre aceştia se numără şi bucureşteanul Casian Pătrăşcanu.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

Dacă majoritatea celor care aplică la Massachusetts Institute of Technology (MIT) stau cu inima cât un purice până primesc răspunsul, Casian Pătrăşcanu era mai mult ca sigur de admitere. El a fost remarcat drept „unul dintre cei mai talentaţi şi promiţători studenţi dintr-una dintre cele mai competitive generaţii din istoria Institutului“, conform scrisorii de admitere, scrie Capital.ro.

Casian Pătrăşcanu, 19 ani, a fost pasionat de mic de matematică şi informatică. Primul concurs l-a câştigat în clasa a IV-a. Au urmat premii după premii: argint la „Romanian Masters of Informatics“, premiul doi la concursul „Cangurul Matematic“, aur la Olimpiada Naţională de Informatică în 2011 şi 2014, aur la Olimpiada Naţională de Matematică în 2013, argint în 2009 şi bronz în 2011, bronz la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori în 2012. În timpul liceului, Pătrăşcanu preda elevilor de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti. Elev în clasa a XII-a, el îi ajuta pe cei mai buni elevi ai liceului, pregătindu-i pentru competiţiile internaţionale de informatică.

În vara anului 2014, Pătrăşcanu a primit două burse, una de la Universitatea Stanford, iar cealaltă de la Massachusetts Institute of Technology. Ca bursier al Universităţii Stanford, el a participat la programul „Investigations in Number Theory“, iar la MIT a câştigat concursul MIT Launch, alături de doi colegi americani. MIT Launch este un program în cadrul căruia, timp de patru săptămâni, participanţii lucrează în echipe şi învaţă cum să îşi construiască o afacere sub mentoratul coordonatorilor universităţii.

Proiectul câştigător s-a numit Dropwise. Cei trei tineri  şi-au dorit să atragă atenţia asupra consumului de apă şi conservarea rezervelor naturale. „Dropwise constă într-un dispozitiv care se ataşează contorului de apă şi transmite informaţii despre consumul în timp real pe telefonul inteligent. Poţi afla de asemenea şi ce economii de apă sunt făcute la nivel de comunitate“, explică Pătrăşcanu.

MIT Launch a reunit 70 de studenţi de top din toată lumea, grupaţi în 19 echipe. Anul următor, în 2015, elevul român a fost bursier al Societăţii Matematice din SUA şi participant în programul I al Stanford University Mathematics Camp, o tabăra de matematică cu tradiţie de peste 20 de ani, unde cei mai buni liceeni din lume îşi pot urma pasiunea pentru acest domeniu. Din toamna anului trecut, Pătrăşcanu este student al MIT şi îşi doreşte ca în vara acestui an să lucreze ca inginer software la o companie din Statele Unite.

Obiectivele pe termen scurt ale lui Casian Pătrăşcanu sunt: să lucreze pentru o companie mare, la un proiect provocator, să înveţe lucruri noi şi să îşi folosească abilităţile la capacitate maximă. Oriunde îl va purta viaţa, tânărul student este hotârăt să se întoarcă în ţară. El vrea să pună bazele unei afaceri în domeniul IT, dar nu va renunţa nici la ideea de a preda.

Articolul precedentDr. Streinu Cercel, directorul Institutul Matei Bals: Toti romanii nascuti inainte de 1990 trebuie sa faca aceste analize!
Articolul următorTariceanu ramane cu ochii in soare! Daniel Constantin isi face partid si ia cu el jumatate din ALDE!