24 C
București
vineri, iulie 19, 2024
AcasăStirea zileiBacauOmul lui Tăriceanu de la Suceava cercetat penal de procurori! Vezi cum...

Omul lui Tăriceanu de la Suceava cercetat penal de procurori! Vezi cum a fost prins deputatul Ştefan-Alexandru BĂIŞANU!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Florin Citu pus sub urmarire penala!

Florin Citu a fost pus sub urmarire penala in...

Rechizitoriul DNA: Grindeanu l-ar fi turnat pe Dragnea procurorilor!

Procurorii DNA  noteaza in rechizitoriul prin care Liviu Dragnea...

Deputatul de Suceava din partea partea partidului lui Călin Popescu Tăriceanu, Ştefan-Alexandru BĂIŞANU, este cercetat penal de Parchetul de pe Lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Deputatul Băişanu, unul dintre apropiaţii liderului ALDE se pare că este pasionat de automobilism la fel ca şi Călin Popescu Tăriceanu din moment ce a fost surprins conducând autoturismul pe drumurile publice cu viteza de 142 km/h fără a poseda un permis de conducere valid. Incidentul poate fi considerat normal în rândul oamenilor politici din ALDE mai ales dacă ţinem cont că însuşi Călin Popescu Tăriceanu s-a băgat în faţă la coada pentru a-şi preschimba permisul auto.

La solicitarea jurnaliştilor Biroul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău, pe raza căruia s-a întâmplat evenimentul a confirmat că Ştefan-Alexandru BĂIŞANU a fost surprins conducând în mare grabă.

„Conducătorul auto la care dumneavoastră faceţi referire a fost depistat în trafic rulând cu viteza de 142 km/ h, încălcând regimul legal de viteză în localitate. Acesta nu a fost testat cu aparatul etilotest întrucât situaţia nu a impus acest lucru.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că persoana depistată în trafic avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

Având în vedere aspectele constatate, precum şi calitatea conducătorului auto depistat, conform art.40 din Codul de Procedură Penală, a fost declinată competenţa în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vă mulţumim pentru încrederea acordată şi vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate în rezolvarea problemelor ce intră în competenţa informaţiilor de interes public.”, au declarat reprezentanţii IPJ Bacău.

Ştefan-Alexandru Băişanu este fost prefect de Suceava. În mandatul 2012-2016 a fost deputat din partea PNL. A trecut apoi în partidul lui Călin Popescu Tpriceanu, ALDE, unde a fost ales din nou deputat. Culmea, cel ce a condus cu 142 km/h în localitate având permisul suspendat este în prezent vicepreşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din Camera Deputaţilor.

Conform declaraţiei de avere, Băişanu deţine patru terenuri şi trei imobile. Bijuteriile şi tablourile şi le-a evaluat la 100.000 de euro. A susţinut financiar partidul din care face parte, ALDE, cu peste 68.000 de lei. Deşi de ani buni a lucrat fie în administraţia locală, fie în cea centrală, Băişanu a putut economisi suficient încât a acordat împrumuturi de aproape 200.000 de euro şi 300.000 de lei.

 

 

Ultimele stiri