Acasă ACTUALITATE Omul de incredere al lui Tariceanu, trimis in judecata de DNA pentru...

Omul de incredere al lui Tariceanu, trimis in judecata de DNA pentru o spaga de 600.000 de lei!

215

Avram Marius Gal, la data faptei consilier in Parlament, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar in care este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi promis unui om de afaceri ca va interveni ca o companie de stat sa achizitioneze echipamente de protectie impotriva COVID-19 de la firma afaceristului, a informat miercuri DNA. Gal a fost viceprimar in Campia Turzii si presedinte al New Life International Evangelical Association. El l-a insotit pe Calin Popescu Tariceanu la vizita in SUA din 2019.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata, in stare de control judiciar, a lui Avram Marius Gal, la data faptei avand functia de consilier in Parlamentul Romaniei, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Procurorii anticoruptie noteaza in rechizitoriu ca, in perioada 16 – 23 martie, Avram Marius Gal ar fi pretins bani (aproximativ 600.000 lei) de la reprezentantul unei firme private, lasandu-l sa creada ca ar avea influenta asupra functionarilor unei companii nationale, iar in schimbul banilor ar putea sa ii determine sa isi exercite atributiile de serviciu astfel incat compania de stat sa cumpere, in baza unui contract, echipamente de protectie impotriva COVID-19, de la firma respectiva.

„Din banii pretinsi, reprezentand o treime din profitul pe care firma urma sa il obtina de pe urma derularii contractului privind echipamentele de protectie, in perioada 14 aprilie 2020 – sfarsitul lunii mai 2020, inculpatul ar fi primit de la reprezentantul societatii comerciale suma de 371.000 lei (printr-o firma de publicitate si o fundatie care ii apartinea, dar si in numerar) si bunuri in valoare de 69.940 lei. Cea mai mare parte a banilor primiti de inculpat ar fi fost folositi exclusiv in scopuri personale, respectiv cazare hotel, achizitionare autoturism de lux”, spun anchetatorii.

DNA arata ca Gal s-ar fi folosit de relatiile profesionale si interpersonale pe care le-a dezvoltat pe parcursul anilor din functiile publice detinute, in scopul crearii impresiei ca poate influenta decizii adoptate la nivelul anumitor institutii publice.

Totodata, precizeaza procurorii, Avram Marius Gal ar fi incercat sa creeze o aparenta de legalitate a folosului primit, atat a banilor ( prin disimularea primirii in contracte fictive de publicitate si donatie), cat si a bunurilor primite (despre care a afirmat ca urmau a fi platite sau returnate).

In cauza s-a instituit masura sechestrului asigurator pana la concurenta sumei de 440.940 lei asupra bunurilor imobile ce apartin lui Gal, mentioneaza DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti cu propunere de a se mentine masurile dispuse in cauza.

Sursa: Aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos