Acasă ACTUALITATE Ana Birchall anunta o victorie uriasă: „Parlamentul a votat, averile ilicite vor...

Ana Birchall anunta o victorie uriasă: „Parlamentul a votat, averile ilicite vor fi confiscate”

379

Camera Deputatilor a adoptat, marti, in unanimitate legea privind confiscarea extinsa a averilor ilicite. Ana Birchall, unul dintre iniatori, subliniaza ca „azi, 13, s-a dovedit a fi o zi nefasta pentru cei certati cu legea!”.

„Tocmai s-a votat proiectul de lege privind confiscarea averilor ilicite! Unanimitate de voturi! Ziua de astazi, o zi 13 zi s-a dovedit a fi o zi nefasta pentru cei certati cu legea!

ATENTIE DOMNILOR PUNGASI: AVERILE OBTINUTE ILICIT SUNT IN MARE PERICOL DE CONFISCARE! De data asta, chiar asa a fost: n-au putut ei fura, cat am putut noi vota! Dupa o lupta de aproape 3 ani, in care mi-am atras atatea ‘simpatii’ din partea multor ‘oameni de bine’ – de fapt, exponenti ai coruptiei si ai hotiei din aceasta tara – iata ca a venit in sfarsit momentul ca oamenii cinstiti si de buna-credinta care m-au sustinut si au sustinut initiativa aceasta sa obtina putina satisfactie.  Satisfactia de a vedea ca hotii, coruptii si cei certati cu legea nu mai defileaza cu impunitate si nu mai pot scapa atat de usor de sfichiul ager al legii.

Multumesc colegelor si colegilor care au votat astfel incat acest proiect de lege sa devina realitate! Multumesc colegilor si colegelor din Ministerul Justitiei si Ministerul Afacerilor Externe alaturi de care am dus aceasta batalie inca din ianuarie 2017. Multumesc reprezentantilor mass media care au sustinut si au luptat pentru ca sa ajungem astazi aici.

Nu in ultimul rand va multumesc tuturor, romanilor cinstiti din tara si de peste hotare, pentru ca in toata aceasta perioada ati luptat pentru ca acest proiect de lege sa devina realitate, iar fiecare leu furat statului roman si pitit inclusiv catre terte persoane sa fie recuperat.

Iar domnilor si doamnelor care isi faceau sperante ca Romania va ramane o tara profund corupta si ca isi vor putea continua hotiile si mismasurile din care, dupa procese interminabile, sa ramana cu banii intacti, le transmit doar un singur lucru: DESCHIDETI OCHII SI PUNGILE! Statul roman isi apara cetatenii, iar averile voastre obtinute ilegal nu mai sunt deloc in siguranta…”, a anuntat Birchall pe Facebook.

Legea prevede ca averile persoanelor condamnate pot fi confiscate daca acestea nu pot justifica modul in care le-au obtinut.

(1) Sunt supuse confiscarii si alte bunuri decat cele prevazute la art. 112, cand fata de o persoana se dispune condamnarea pentru o fapta susceptibila sa ii procure un folos material si pentru care pedeapsa prevazuta de lege este inchisoarea de 4 ani sau mai mare, instanta isi formeaza convingerea ca bunurile respective provin din activitati infractionale. Convingerea instantei se poate baza inclusiv pe disproportia,dintre veniturile licite si averea persoanei.

(2) Confiscarea extinsa se dispune asupra bunurilor dobandite de persoana condamnata intr-o perioada de 5 ani inainte si, daca este cazul, dupa momentul savarsirii infractiunii, pana la data emiterii actului de sesizare a instantei. Confiscarea extinsa poate fi dispusa si asupra bunurilor transferate catre terti, daca acestia stiau sau ar fi trebuit sa stie ca scopul transferului a fost evitarea confiscarii

Proiectul de lege, initiat in 2017, a fost adoptat deja de Senat, iar Camera Deputatilor este forul decizional in acest caz.

Legea urmeaza sa fie promulgata de presedintele Iohannis.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentIarna a sosit: Zona din România unde ninge așezat de ore bune
Articolul următorAsta inseamna credinta? Sute de credinciosi, fara masti, s-au imbulzit si au facut scandal la Iasi