34.1 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăEconomieUn URIAS lant de magazine practica PRETURI EXAGERAT DE MARI in Romania...

Un URIAS lant de magazine practica PRETURI EXAGERAT DE MARI in Romania in comparatie cu alte tari din Europa!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Lanţul de magazine de tip discount Lidl are la aceleaşi produse în România şi Polonia diferenţe de preţ de până la 67%, arată datele companiei de cercetare de piaţă Hipercom Consul­ting, potrivit zf.ro.

Lidl are în Polonia – cea mai dez­voltată economie din regiune, cu un sa­lariu mediu net de circa două ori mai mare decât cel de 400 de euro din România – pre­ţuri mai mici la salam, iaurt sau unt com­parativ cu piaţa locală. La polul opus, în România sunt preţuri mai mici la hrană uscată pentru pisici, la tarte cu creveţi şi legume şi la roşii uscate în ulei, scrie Ziarul Financiar.

Pentru această comparaţie Hipercom Con­sulting a ales aceleaşi produse, sub acelaşi brand şi la acelaşi gramaj. Pentru a face comparaţia de preţ au fost alese pro­dusele promovate în cataloagele Lidl din cele două ţări, unde compania promovează săptămânal câteva zeci de articole ali­men­tare şi nealimentare.


Citeste si:

Realitatea din spatele Lidl si Kaufland! Marile lanturi de magazine ne SUFOCA folosind BANI PUBLICI!

Un polonez este consternat de preturile de la supermarket cu 50% mai scumpe in Romania!


Datele au relevat faptul că în Polonia sunt mai ieftine produsele de bază – iaurt, salam sau unt -, în timp ce România are preţuri mai mici la delicatese.

Reprezentanţii Lidl România nu au explicat de ce există diferenţe de preţ între cele două ţări la aceleaşi produse în aceeaşi perioadă.

Ultimele stiri