Acasă Economie Veste EXTRAORDINARA despre economia Romaniei! Suntem PE PRIMUL LOC in Europa!

Veste EXTRAORDINARA despre economia Romaniei! Suntem PE PRIMUL LOC in Europa!

Cererea internă de produse este susținută de avansul salariilor de anul trecut, dar și de reducerea TVA-ului de la 1 ianuarie 2016.

Volumul comerţului cu amănuntul în România a crescut cu 15,6% în luna ianuarie 2016, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, aceasta fiind cea mare creştere în ritm anual înregistrată de o ţară membră a Uniunii Europene, arată datele publicate, joi, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În zona euro, comerţul cu amănuntul a crescut cu 2% în ritm anual, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat un avans de 2,8%. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 3,9%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi ţigări s-au majorat cu 2,1% iar vânzările de combustibili au crescut cu 1,4%.


Citeste si:

Atac FARA PRECEDENT al lui Putin la adresa ECONOMIEI romanesti! Ce fac companiile rusesti din Romania!?


În luna ianuarie 2016 comparativ cu luna decembrie 2015, România a înregistrat cea de-a patra creştere a volumului comerţului cu amănuntul, cu un avans de 1,9%, creşteri mai mari fiind înregistrate doar de Portugalia (5,9%), Polonia (3,4%) şi Slovenia (3%). Comerţul cu amănuntul, de la o lună la alta, a crescut cu 0,4% în zona euro şi cu 0,8% în UE 28, graţie faptului că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 1,1%, în timp vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au crescut cu 0,7% iar vânzările de combustibili au crescut cu 0,5%.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCe au făcut trei deputaţi, după ce au găsit o bancnotă de 100 de lei în plen: E ca pe vremea lui Ţepeş!
Articolul următorTe-ai intrebat vreodata de ce literele pe tastatura nu sunt in ordine alfabetica?!