Acasă ACTUALITATE Una dintre cele mai frumoase imagini din tara: Au inflorit brandusele in...

Una dintre cele mai frumoase imagini din tara: Au inflorit brandusele in Dumbrava Dragusului!

Daca se iveste ocazia, mergeti si vizitați Dumbrava Dragusului, unde tocmai au înflorit brândușele, transformand spatiul intr-unul dintre cele mai frumoase din Romania.

Localitatea Drăguș este una dintre cele mai frumoase din România. Situată la bordura nordica a munților, se prezintă ca un amfiteatru imens, străbătut de la est spre vest de râul Olt, care are foarte multi afluenți porniți din Munții Făgărașului.

Pe Facebook,  Primaria Dragus a postat o fotografie cu mesajul: Dumbrava Drăguşului – NUŞCELE( brânduşe)

Maria Boanta multe mai adunam cind eram copii

Mery Zamfir Ce peisaj frumos , superb , o minunatie divina

Dana Badea Superb !
Liliana Rosca Superrr! Ce minunăție!!!
Maria Birsan Supeer frumos !
Ana Pruna wow…..ce minunatie!
Dumbrava Dragusului:

Este situata la 2 km de la iesirea nord-estica a satului.
Fost parc de vanatoare al Baronului Samuel von Brukenthal, guvernatorul Transilvaniei, Dumbrava este o padure de stejari seculari avand in centru o poiana, numita La Foisor. Din aceasta poiana pornesc precum roza vanturilor, 12 alei radiale.

Dumbrava si herghelia de cai lipitani din apropiere erau locurile vizitate de imparateasa Maria Tereza in compania protejatului ei, baronul Samuel von Brukenthal.

Dumbrava este foarte bine cunoscuta tineretului dragusan, deoarece este locul unde, traditional se fac “excursiile cu clasa” pentru copiii din ciclul primar, iar cei din ciclul gimnazial culeg primavara devreme, ghiocei si nuscele (branduse).

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentUn lider PSD a devenit PACALICIUL televiziunilor! Dupa Antena 3 si Romania TV l-a DAT AFARA din emisiune pe Codrin Stefanescu!
Articolul următorNu renuntati la geci ca revin ninsorile! Vezi prognoza!