6.3 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăStirea zileiUnde emigram? Topul celor mai atractive tari din lume! VIDEO GALERIE!

Unde emigram? Topul celor mai atractive tari din lume! VIDEO GALERIE!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Tarile europene domina topurile celor mai atractive state din punct de vedere economic, social, cultural si politic, devenind o destinatie de vis pentru cei care ne intrebam unde emigram? Inainde de emigrare ar merge totusi, o vacanta de proba.

Firma de consultanta FutureBrand a realizat un nou top al celor mai bune branduri de tara – Country Brand Index – aflat deja la a opta editie. In topul celor mai bune 10 tari, jumatate sunt din Europa si doar una din Asia.

Studiul isi propune sa afle care sunt tarile percepute ca branduri puternice in lume in ceea ce priveste constientizarea, familiaritatea, preferintele, considerentele, deciziile ce tin de vizitarea unei tari. Sondajul a inclus 3.600 de vizitatori aflati  in calatorii de afaceri sau de agrement, provenind din 18 state.

FutureBrand a tinut cont de 26 de factori referitori la imaginea publica a unei tari incluse in 6 categorii mari: sistemul de valori, calitatea vietii, oportunitati pentru mediul de afaceri, patrimoniu, cultura si turism.

[button_icon icon=”accept” color=”light” url=”” rel=”dofollow”]  TOP 10 TARI IN 2012  [/button_icon]

 

 

Locul 10: Norvegia

Loc ocupat in 2011: 12

Norvegia se claseaza constant in topul diferitelor clasamente internationale, inclusiv in privinta indexului de fericire. Norvegia, o tara stabila, cu programe sociale de sustinere a cetatenilor sai, sustinute de veniturile uriase din industria petroliera, este considerat un stat al bunastarii generale.

Locul 9: Finlanda

Loc ocupat in 2011: 8

Finlanda a fost prima tara din lume care a acordat femeilor dreptul de vot. Astazi, este considerata a doua cea mai puternica tara din lume in privinta protectiei mediului, a patra in privinta sistemului de invatamant, a cincea in privinta sistemului de sanatate si a treia cea mai sigura tara din lume.

Locul 8: SUA

Locul ocupat in 2011: 6

Statele Unite continua sa reprezinte in continuare unul dintre brandurile de tara cele mai cunoscute din lume. Ramane vazuta ca tara tuturor posibilitatilor, iar firmele americane continua sa detina cea mai inalta tehnologie in domenii ca IT, medical, industria aerospatiala sau militara.

SUA a continuat sa urce in perceptia generala si la capitolul istorie si cultura, clasandu-se pe locul 16 la arta si 13 la autenticitate.

Locul 7: Germania

Locul ocupat in 2011: 11

Ocupa pozitia a treia in lume in privinta climatului investitional si avansului tehnologiei, prima pozitie in privinta fortei de munca supercalificate si a doua la capitolul conditii pentru dezvoltarea afacerilor.Cu un nivel de trai in continua crestere, Germania a avansat la capitole precum standard de viata, siguranta si oportunitati de angajare.

 Locul 6: Australia

Locul ocupat in 2011: 5

Ramane tara cu cele mai bune politici publice din lume, dar si tara cu cele mai multe plaje. Ocupa locul 5 la capitolul viata de noapte, 8 in privinta mediului investitional si locul 3 la cele mai dorite tari in care sa traiesti.

Locul 5: Noua Zeelanda

Locul ocupat in 2011: 3

Noua Zeelanda se claseaza pe locul 5 in lume la capitolul frumuseti ale naturii, pe 8 la valoarea banilor, 7 la toleranta si pe locul 4 in privinta celei mai dorite tari in care sa traiesti.

Locul 4: Suedia

Locul ocupat in 2011: 7

Are un sistem bancar performant si o economie dezvoltata. Se claseaza pe locul 5 in lume in privinta reglementarilor de mediu si pe locul 12 la climatul inbvestitional. Are un sistem de asistenta sociala considerat unul dintre cele mai eficiente din lume.  In privinta sistemelor de valori ocupa locul 2 in lume si pozitia a patra la capitolul calitatea vietii.

Locul 3: Japonia

Locul ocupat in 2011: 4

In ciuda dezastrului provocat anul trecut de cutremurul de 9 grade si de tsunamiul care a urmat, Japonia se mentine ca un brand extrem de puternic, in special in privinta turismului, fiind perceputa ca a doua marca din lume la dimensiunea de ansamblu, cel mai puternic brand mondial la capitolul atractii, al treilea in privinta alimentatiei si al saselea la valoarea banilor.

Locul 2: Canada

Locul ocupat in 2011: 1

Un stat dinamic si cosmopolit, Canada ramane una dintre cele mai dorite tari. Este pe locul 6 in lume la protectia mediului, 5 la toleranta, 4 la sistemul de sanatate, 7 la educatie, 5 la mediul investitional si 2 la oportunitati de angajare.

Locul 1: Elvetia

Locul ocupat in 2011: 2

Elvetia este o natiune orientata în jurul valorilor si nevoilor poporului sau. Simbol al stabilitatii economice, al libertatii, tolerantei transparentei si protectiei mediului, Elvetia a detronat Canada din topul brandurilor de tara. O destinatie turistica de top si de afaceri in acelasi timp, Elvetia ramane aceeasi tara neutra, o uniune de cantoane si un stat care functioneaza ca un ceas elvetian.

Ultimele stiri