Acasă Topurile zilei Unde ne mutam?Top 10 tari in care se va trai cel mai...

Unde ne mutam?Top 10 tari in care se va trai cel mai bine in urmatorii ani. Galerie video

395

“The Economist” a facut un top al tarilor care ofera sansa la o viata sanatoasa, sigura si prospera pentru urmatorii ani. Analistii care au intocmit clasamentul au luat in calcul mai multe criterii, printre care: satisfactia oamenilor in legatura cu viata pe care o duc, veniturile, rata infractiunilor, increderea in institutiile publice, sanatatea, starea economiei sau caracteristicile sociale si culturale din tarile respective.

De asemenea, au fost utilizate previziuni economice pe termen lung pentru a avea o imagine a venitului pe cap de locuitor in 2030, atunci cand un copil nascut in 2013 ajunge la maturitate.Interesant este ca primele pozitii in top sunt dominate de state mici din Europa: Elvetia, Norvegia, Suedia, Danemarca si Olanda.  Economiile puternice afectate acum de criza economica nu intra in primele 10 locuri. Este cazul Germaniei si Statelor Unite care impart pozitia 16, Frantei care ocupa locul 26 si Marii Britanii care s-a clasat abia pe 27.

Romania apare in acest clasament pe locul 56, dupa Ungaria (locul 46) si Serbia (locul 54), dar in fata Bulgariei (locul 61).

Daca va ganditi sa emigrati, va prezentam un top 10 tari pe care ar trebui sa le aveti in vedere pentru o viata mai buna.

 

10. Elvetia. Confederatia Elvetiana sau Elvetia (Latina: Confederatio Helvetica) este un mic stat federal in Europa Centrala, fara iesire la mare. Are granita cu Germania, Franta, Italia, Austria si Liechtenstein. Tara are o mare traditie in neutralitatea politica si militara, motiv pentru care este sediul multor organizatii internationale.  Suprafata ocupata de acest stat este de 41.285 kilometri patrati, intre Muntii Alpi, Platoul Elvetian si Muntii Jura. Desi Alpii ocupa cea mai mare parte a teritoriului, populatia elvetiana de aproximativ 8 milioane de persoane este concentrata mai ales in zona Platoului, unde se afla marile localitati. Intre aceste orase se numara orasele globale si centrele economice Zürichsi Geneva. Elvetia este una dintre cele mai bogate tari din lume dupa PIB-ul pe cap de locuitor, si are cea mai mare bogatie pe cap de persoana adulta (in termeni de bunuri financiare si nefinanciare) din toate statele lumii.

CITESTE IN PAGINA URMATOARE>>>>>

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos

2 COMENTARII

  1. CRED CA IN ORICARE DIN ACESTE TARI, ESTI RESPECTAT, CA SI FIINTA UMANA !, SI NU ESTI LASAT SA MORI DE FOAME, PE STRADA ? IN ROMANICA, NU ESTI RESPECTAT, NICI MACAR LA NIVEL DE ANIMAL ! MAI MULT RESPECT LI SE ACORDA CAINILOR , DECAT OAMENILOR ! NOAPTEA MINTII !