Acasă Social Vrei sa pleci din Romania? Alege Noua Zeelanda

Vrei sa pleci din Romania? Alege Noua Zeelanda

31

fotoReprezentantii Organizatiei Internationale a Muncii (OIM) sunt de parere ca Noua Zeelanda este locul unde a fost implementat cel mai coerent program de acceptare a imigrantilor.

Aici dezvoltarea economica este bazata pe forta de munca din import. Si cum aducerea unui lucrator pentru un termen limitat de timp nu a fost o solutie prea buna, autoritatile neozeelandeze au dezvoltat programe migrationiste prin care sunt incurajati sa vina specialistii ceruti pe piata muncii. Este foarte important de stiut ca Noua Zeelanda mizeaza pe migratia in familie. De asemenea, cei care doresc sa plece in acest colt de lume trebuie sa tina cont de faptul ca acceptarea unui imigrant se face pe baza unor criterii foarte bine stabilite. Principala conditie este aceea a cunoasterii limbii engleze, iar competentele trebuie demonstrate prin sustinerea unui test, examenul IELTS (International English Language Testing System) constituind critetriu de departajare a dosarelor. Examenul se poate sustine la British Council in Bucuresti.

In acest moment, pe piata muncii din acesta tara, aproape toate specializarile sunt cautate, dar selectia se face foarte riguros, fiind luata in calcul mai ales experienta. Noua Zeelanda vrea sa ia mana de lucru gata calificata, in asa fel incat efortul sau financiar sa fie minim, autoritatile mergand pe principiul noi oferim job, voi veniti in schimb cu experienta in munca.De altfel, un criteriu important de departajare a candidatilor il reprezinta vechimea in munca, dar si competentele si experienta profesionala.

Noua Zeelanda nu are ambasada la Bucuresti, , reprezentanta acestui stat la Bruxelles deservind si Romania si Bulgaria. Prin urmare, cei care vor sa emigreze in Noua Zeelanda in scop de munca o pot face numai in baza unei calificari si trebuie sa se inscrie la categoria Skilled Migrant.Varsta maxima admisa este 56 de ani, iar persoanele care au deja o oferta ferma din partea unui angajator din Noua Zeelanda beneficiaza de un punctaj suplimentar.

Adrese utile:

# http://www.nzembassy.com/belgium/going-new-zealand/working-new-zealand

# http://www.immigration.govt.nz/migrant/stream/work/skilledmigrant/

# http://www.britishcouncil.org/ro/romania-examene-de-limba-engleza-ielts.htm

# http://www.nzembassy.com/belgium

 

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos