Acasă International Al doilea tur al alegerilor prezidentiale A INCEPUT! Primul roman a votat...

Al doilea tur al alegerilor prezidentiale A INCEPUT! Primul roman a votat deja!

30

Cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale a inceput. La aceasta ora s-a deschis singura sectie de votare din Noua Zeelanda, cea de la Auckland. Peste doua ore sunt asteptati la urne si romanii din Australia, acolo unde sunt organizate cinci sectii de votare, in marile orase. Romanii pot vota deja in noua sectii de votare din Noua Zeelanda, Australia si din Japonia, Coreea de Nord si Coreea de Sud.

 cabina de vot

Gheata a fost sparta de Dan Coroian-Vlad, primul roman din diaspora, mai exact din Noua Zeelanda, care a votat.

6.45 am Auckland, New Zealand

E 1-0 ! Mandru ca sunt roman.
De fapt sunt mandru ca sunt primul roman din lumea asta care are sansa si privilegiul de a nu vota cu simbolul perfect al hotiei, coruptiei, minciunii, arogantei, anormalului.
Stau in fata sectiei de votare si ma intreb de ce ma trece scrisul. E disperarea de a ma vedea furat, din nou, de speranta ca tara mea o sa mearga in directia buna. E disperarea emigrantului care vrea sa aiba sansa de a se intoarce (da, intr-un loc cu mari probleme, dar care se afla pe drumul bun). Nu vreau sa imi pierd limba, „I Love You” da bine numai in filme. Nu vreau sa o mai vad pe mama plangand atunci cand plec. Nu mai vreau atacurile de panica in dimineata plecarii. Nu mai vreau sa ma simt un ticalos care alege bunastarea si casa pe malul marii in favoarea prietenilor de o viata, Clujului, familiei… Nu „vreau o tara ca afara”. Vreau doar un pic de normalitate si certitudinea ca nu ne indreptam din nou in directia gresita. Bunastarea va veni, probabil, prea tarziu pentru noi, dar sunt dispus sa renunt in favoarea unui trai decent.
Gata, hai ca-s melodramatic. Nu fiti tampiti, mergeti la vot., a scris acesta pe profilul sau de Facebook.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos