Acasă Angajari Unde ne angajam la stat? Functionarii publici pot alege din 557 de...

Unde ne angajam la stat? Functionarii publici pot alege din 557 de posturi libere

69

Statul continua sa fie cel mai atractiv angajator pentru multi dintre romani, care isi doresc sa prinda un post liber intr-o institutie publica.

Un job de bugetar ofera anumite avantaje pe care salariatul din mediu privat nu prea le are. Este vorba despre un anumit program de lucru, dar si despre statutul rezultat din detinerea unei functii intr-o institutie publica. In plus, lefurile sunt atractive fiind majorate semnificativ cu ajutorul unor sporuri sau prime.

Portalul Naţional de Administraţie Publică a lansat, la începutul acestui an serviciului PublicJob, care cuprinde toate anunţurile de posturi vacante în sectorul public din România. Statisticile site-ului arata ca in luna septembrie au fost publicate 409 anunţuri de angajare pentru 557 posturi de funcţionari vacante in institutiile publice locale si centrale. Cele mai multe joburi libere sunt in Bucuresti ( 164 posturi). Pe locul secund se află judeţele Constanţa( 23 posturi ), Hunedoara ( 22 posturi), Iaşi ( 18 joburi), Suceava ( 15 joburi) Si in judetele Botoşani şi Dâmboviţa sunt cate 14 locuri de munca libere in institutiile locale.

În comparaţie cu luna august, la nivel naţional, numărul posturilor disponibile la autorităţile şi instituţiile publice din România a crescut cu 114. Cele mai multe anunţuri de posturi libere au provenit de la primării (40%), structuri publice teritoriale (23,3%), guvern şi ministere (14,2%), consilii judeţene (4,7%). În funcţie de nivelul postului vacant, statisticile PublicJob arată că, luna trecută, pentru poziţii de execuţie au fost anunţate 333 posturi (59,7%), iar pentru cele de conducere – 224 posturi (40,2%).

Pentru 476 posturi (85,5%) din numărul total a fost organizată ori se află în desfăşurare procedura de ocupare prin recrutare, în timp ce pentru 81 posturi (14,5%) s-a avut în vedere promovarea dintre funcţionarii publici deja încadraţi într-o funcţie publică. Din numărul total de 557 funcţii publice, indexarea realizată de PublicJob.ro a relevat că 405 (72,8%) se referă la posturi definitive, iar 152 (27,2%) – la posturi temporare.

Ce posturi sunt libere?

Potrivit ultimelor anunturi de angajare postate pe acest portal, Consiliul Concurentei cauta inspector superior, clasa I. Postul se va ocupa prin concurs, dosarele de inscriere fiind asteptate pana pe 17 octombrie, la ora 16.00.Candidatii care doresc sa ocupe acesta functie trebuie sa indeplineasca mai multe conditii: sa aiba studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenta, în domeniul stiintelor juridice sau administrative; vechime în specialitatea studiilor: minimum 9 ani; si sa cunosca limba engleza.

Si Ministerul Agriculturii are nevoie de un director general.Concursul pentru ocuparea acestui loc de munca se organizeaza pe 29 octombrie. Persoanele care vor sa se inscrie trebuie sa faca dovada studiilor universitare de licenta absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniile: medicină veterinară sau ingineria resurselor vegetale şi animale. De asemenea, trebuie sa aiba vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice minimum 3 ani. Sunt necesare si studiile de masterat sau postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management, ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, în condiţiile art.31 alin.(1) din Legea cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice nr. 284/2010.

In provincie, Primaria Sibiu recruteaza consilier superior, clasa I. Pentru a putea participa la concursul de selectie, candidatii trebuie sa faca dovada faptului ca au studii superioare de lungă durată tehnice, economice sau juridice; vechime în specialitatea studiilor: minimum 9 ani si cunostinte de operare pe calculator.

Si Primaria Hunedoara organizeaza, pe 29 octombrie, concurs pentru ocuparea postului de inspector superior, clasa I.Autoritatile locale din Tarnaveni, judetul Mures cauta o persoana care va ocupa functia de sef serviciu. La fel si Casa Nationala de Pensii Publice, institutia urmand ca pe 30 octombrie sa supuna toti candidati dornici sa detina acest post unui concurs scris.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos